• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli Aile Gitmek Zorunda Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

52 kişinin can verdiği Reyhanlı’daki bombalı katliamın ardından can güvenliklerinin kalmadığını söyleyen çok sayıda Suriyeli, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ülkelerine geçiş yapıyor.

Suriye’deki olaylar başlamadan önce Halep’te lokanta işleten aile, daha sonra İdlip’e oradan da Reyhanlı’ya kaçmış. Aile, şimdi ise, Babel Hawa sınırları içinde araziye kurulan ve birçok sorunu olan çadır kentte bir çadıra yerleşti. Su, tuvalet ve yemeğin olmadığı çadırkentte sağlık sorunları, salgın hastalıklar başlamış.


‘Evlerimize Saldırdılar’

Ailesinin yanında güçlü olmaya çalışan baba Muhammet Havaş Reyhanlı’da yaşadıkları hakkında şunları anlattı:

“Reyhanlı’da bomba patladığı gün tanımadığımız insanlar bize saldırmaya başladı. Evlerimizin camları taşlandı, dışarı çıkamaz olduk. Suriyeli olduğumuzu anlayan ya küfrediyor ya da saldırıyor. Esad amacına ulaştı ve dost Reyhanlı halkını bize karşı kışkırttı.

Bu insanlar bize çok iyi davrandı. Her gün sıraya girerek bize yeme, ilaç verdiler. Bize ait olmayan bir saldırıdan dolayı sürekli saldırı altında kalmamız bizi çok üzdü. Ama her şeye rağmen yine Reyhanlı halkı evimizden çıkamadığımız için geceleri bize yemek taşıdı. En küçük oğlumuz İdris geçen gece ateşlendi, komşumuza çekinerek söyledik. Bize haber vermeden gitmiş doktor getirmiş. Bunlar unutulur iyilik değil. Çocuklarımın zihninde hep bu iyi düşünceler kalsın ve Türkleri dost bilerek büyüsünler istiyorum. Biliyorum ki, intihara gidiyoruz ama kalbimiz kırılmasın diye kendi ülkemize dönüyoruz.”

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir