• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
"Sur'un ışıldıyan yüzü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın  merkez Sur ilçesine bağlı tüm okulların ve Aile Destek Merkezlerinin yıl içinde yaptıkları el işi ürünlerini sergiledikleri ve artık geleneksel hale gelen “Sur’un Işıldayan Yüzü” Resim Teknoloji ve Tasarım sergisi tarihi Keçi Burcun da açıldı.

 

Serginin açılışına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Sur İlçe Kaymakamı Aydın Erğün, İl Milli Eğitim Müdürü M. Hadi Ağırbaş, Sur Aile Destek Merkezinden kursiyer bayanlar öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Sergi kapsamında el sanatları  (ahşap boyama, dekoratif ahşap süsleme, ebru, elde türk işlemeleri, makrame örgü yapma, elde çin iğnesi, kitre bebek yapma, çuval çiçek yapma, makine nakışı, telkırma, mum yapımı, pul boncuk dikişleri, takılar), halıcılık (halı dokuma, ipek halı dokumacılığı), giyim üretim teknolojisi  (kadın üst giysileri dikimi, bebe giysileri dikimi, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, giyim aksesuarları dikimi), kuyumculuk teknolojisi (telkari, gümüş takı işlemeciliği, hasır örmeci) alanlarına ait eserler sergilendi.

 

Öğrencilerin ve Aile Destek Merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları eserlerden oluşan stantları sırasıyla ziyaret eden Diyarbakır Valisi Toprak, bu güzel eserlerin vücuda gelmesinde emek verenleri kutladı. Vali Toprak Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin gün geçtikçe arttığını vurgulayarak bu her biri birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerin, kentimizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenilerine sunulması konusunda çaba sarf ettiklerini bu sebeple bu sergiyi çok önemsediklerini belirtti.

 

Sur ilçesine bağlı okullar tarafından hazırlanan bilim teknoloji ve sanat eserlerinin bulunduğu stantları da inceleyen Toprak, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alarak öğrenciler ve vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir