• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Manisa köyleri de değişime dahil oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA – Gürle ve Kayapınar köylerini ziyaretinde, köylerin eksiklikleri hakkında vatandaşlardan bilgi alan Manisa Belediyesi Başkan Vekili Açıkdil, talepleri tek tek not alarak gerekli hizmetlerin verileceğini söyledi.

 

Manisa Belediyesi olarak 57 mahalleye olduğu gibi, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen belde ve köylere de eşit hizmeti ulaştıracaklarını vurgulayan Başkan Vekili Açıkdil, “Manisa’da başlattığımız değişime, köylerimizi de dâhil edeceğiz” dedi.

 

Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, ilk olarak Gürle köyünde köy sakinleriyle bir araya geldi. Gürle köyü Muhtarı Hasan Bardak, Kayapınar köyü Muhtarı Muharrem Yıldız ve köy sakinleriyle köy kıraathanesinde buluşan Açıkdil, köylülerin taleplerini dinledi.

 

Gürle’nin piknik ve mesire alanı olarak Manisa ve çevre illerin gözdesi konumunda olduğunu belirten Gürle köyü Muhtarı Hasan Bardak, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte piknikçiler yoğun olarak köyümüzü tercih ediyor. Bunların ihtiyaçlarını karşılayacak çöp konteyneri ve tuvalet talebimiz var” ifadelerini kullandı. Muhtar Hasan Bardak, ayrıca köy yolunun yetersiz kaldığını da sözlerine ekledi.

 

Değişime köylerimiz de dâhil edilecek

Gürle Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nın ardından köylülerle birlikte köyde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, köylülerin taleplerini not aldı. Gürle Camii’nin düzenlenmesi, piknik alanına tuvalet yapılması ve oyun grupları ile ilgili hemen çalışma başlatılacağı müjdesini veren Açıkdil, “Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne geçen köy ve beldelerimize, 57 mahallemize olduğu gibi eşit hizmeti götüreceğiz. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de bu konuda hassasiyet gösteriyor.” dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir