• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Vakıflar’da Bira Skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde vakıf ruhuna tamamen ters bir harcama yapıldığı ortaya çıktı. “Vakıfları amaçlarına uygun yaşatmak ve vakıf medeniyetini çağdaş bir anlayışla geleceğe taşıma” misyonunu benimsediğini savunan kurumda gayrimenkul geliriyle alkol alımı yapıldığı tespit edildi.


VAKIF’TA BİRA KEYFİ!
28 Şubat cuntasının operasyonuna maruz kalan Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) 156 taşınmazının haksız şekilde devredildiği Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde elde edilen gelirlerle bira içilmiş! Akit’in elinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı adına kesilmiş bir fatura bulunuyor. 27 Nisan tarihli faturaya göre kurum, 217 TL 50 kuruşa bira satın almış. AL-FE firmanın kestiği bira faturası kurumun Ankara Milli Müdafaa Caddesi’ndeki adresine gönderilmiş. Genel müdürlüğün firmaya ödediği 217 lirayla 96 kutu bira alınabiliyor.


ECDAT RUHUYLA ÇELİŞTİ

Burs vermesi, hayır işleriyle uğraşması, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kurumsallaştırması gereken Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde amaç dışına çıkılıp alkole para harcanması ve bunun devlete fatura edilmesi, vakıfların Anadolu’da yaygınlaşıp önemli hale gelmesini sağlayan “Sadaka, veren el, infak ve hayırda yarışma” ruhuyla çelişti.


TONGÜÇ: CEPLERİNDEN TAHSİL EDİLSİN
Kapatılan MGV’nin son Genel Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün halen MGV’nin el konulan gayrimenkullerinden kira geliri elde ettiğini hatırlatırken, ‘bira rezaletine’ tepki gösterdi. Yetkilileri göreve çağıran Tongüç, “Vakıf hayırla alâkalı bir şeydir. Vakıf mallarının sarfiyatı, korunması kadar önemlidir. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde böyle bir faturanın çıkmış olması çok üzücü bir hadisedir. Çok dikkat etmesi gereken bu müessesenin, bu tür içki gibi vakfın gaye ve amacıyla hiçbir alâkası olmayan bir gider maddesine ödeme yapmış olması üzücü. Çünkü vakıf malları hepimizin hassas bir şekilde takip etmesi gereken mallardır. Bu malların nereye sarf edildiği de çok önemlidir. O açıdan yetkilileri dikkatli olmaya çağırıyorum ve bu sarfiyatı kim yaptıysa onun cebinden tahsil edilmesini arzu ediyorum. Başka türlü yöneticiler bu vebalden kurtulamaz. Vakfın kuruşuna dokunulmaz” dedi.


“YETİM HAKKINA HALEL GETİRİLDİ”
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın da tüyü bitmemiş yetimin hakkının çarçur edildiğini belirterek, “İçen de dahil bilmektedir ki, alkol bizatihi kendisi hem bünyeye, hem topluma, hem ferde zararlıdır. Zaten zararlı olan bir şey üzerinden tüyü bitmemiş yetimin hakkına halel getirecek birtakım tasarruflarda bulunulmuş. Bunlar toplumun makul karşılayacağı şeyler değildir. Hele hele devlet bütçesine gider yazdırılmış olması kabul edilebilir bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Yeniakit
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir