• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
3 ülke Rus diplomatları sınır dışı etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Estonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın Estonya büyükelçisinin çağrıldığı ve Rus büyükelçiliğinin diplomatik statüye sahip 3 çalışanının istenmeyen kişi ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca bu kişilere diplomatik nota verildiği kaydedildi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de ülkesinin Rus büyükelçiliğinin 3 çalışanını sınır dışı etme kararı aldığını söyledi.

Rinkevics bir Twitter paylaşımında, "Letonya, diplomatik statülerine aykırı faaliyetler ve Ukrayna'da devam eden Rus saldırganlığıyla bağlantılı olarak Rus büyükelçiliğinin üç çalışanını sınır dışı ediyor." dedi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Rusya'nın Litvanya Büyükelçisi Alexey Isakov'un bakanlığı çağrıldığı ve nota verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Rusya Büyükelçiliğinin 4 çalışanı diplomatik statüleriyle bağdaşmayan faaliyetler nedeniyle Litvanya'da istenmeyen kişiler olarak ilan edildi. Diplomatların 5 gün içinde ülkeyi terk etmeleri istendi." denildi.

Açıklamada, bu kararın Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle alındığı kaydedildi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı da bugün 10 Rus diplomatın istenmeyen kişi ilan edildiğini, 72 saat içerisinde ülkeyi terk etmelerinin istendiğini açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir