• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Beraat Kandili Bingöl’deki camilerde coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ailece camiye gelen müminler, Kur’an tilaveti, Efendimize getirilen salavatlar, sohbetler, mevlidi şerif, ilahi ve ezgilerle güzel ve hayırlı bir geceyi daha geride bırakmış oldular.

Cami cemaatinin memnuiyeti, imamların tebessümü, çocukların neşesi geceye renk kattı.

Cami cemaati, çocukları şeker ve çeşitli ikramlarla sevindirmeyi de ihmal etmedi.

 

Adeta bir bayram havasında geçen hayırla dolu gece, mümin yüreklerde derin izler bıraktı.  

Cami imamı, cami müezzini ve cami cemaatinden Müslümanlar geceye dair duygu ve düşüncelerini ve temennilerini İLKHA aracılığıyla paylaştılar.

“Beraat  temizlenmek ve günahsız bir hayat üzere sabit kalmaktır”

Mehmet Öğren

Cami imamı Mehmet Öğren geceye dair şunları söyledi:

“Tüm İslam âleminin Beraat Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu gecenin İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Beraat temizlenmek ve günahsız bir hayat üzere sabit kalmaktır. Beraat Kandili Ramazanın muştusudur. Efendimiz duasında, ‘Allah’ım bize Recep ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır’ buyurmuştur. Ramazana sayılı günler kaldı, Rabbim bizi ramazan ulaştır. Bizi bayrama ulaştır ve en büyük bayram olan Allah’ın rızasını kazanıp Allah’ın rahmetine nail olup cennetine dâhil olmayı bizlere nasip eylesin inşallah.”

“Yalnızca bu gece ile beraat edemeyiz”

Öğren, “Beraat gecesi konusunda yanlış düşünceye kapılmayalım. Sadece bu gece yapacağımız ibadet ile cehennemden berat edeceğimizi düşünmeyelim. Aynı şekilde yalnızca bu gece ile beraat edemeyiz. Bu gece alacağımız doğru ve samimi kararlarımızla bundan sonraki ömrümüze yön vereceğiz ve temiz bir sayfa açık beraatımızı alacağız. Zira beraat gecesinde tövbe eden nice insan vardır ki ertesi gün tövbesini bozmuş, beraat nişanını yırtmıştır, tıpkı işlediği suçtan şartlı salıverilen mahkûm gibi, ertesi gün tekrar suç işlemiş ve cezaevine girmiştir.” diye belirtti.

“Bu gece karar verme gecesidir”

Öğren, “Bu gece bir karar verme gecesidir. Ya hak davasında hak yolculuğunda varız, ya da bu fani dünya içerisinde fenalıklarla yok olup gideceğiz. Günah dolu bir yaşama devam mı yoksa pişman olup yol yakınken hakka dönmek mi? İbadetleri aksatmaya devam mı, yoksa ibadetleri bilinçli ve düzenli bir şekilde yapmaya dönmek mi?” dedi.

“Kul hakkına riayet etmeliyiz”

Öğren, “En yakınından başlayarak kul hakkını dikkate alan bir yaşam mı yoksa Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz bir yaşama devam mı? Sorumluluklarımızın farkına varıp bunları üstlenmek mi yoksa vurdumduymaz bir yaşantıya devam mı?” diye konuştu.

“Biz Allaha ibadet ederek güçlü kaldıkça hep huzur içerisinde kalacağız”

Ömer Faruk Beki

Cami Müezzini Ömer Faruk Beki ise, “Allah bu camiyi aile fertlerinin tamamıyla dolduran tüm halkımızdan razı olsun, Allah bizlere hakkıyla ibadet etmemizi nasip etsin.

Allah bir ayette şöyle buyuruyor: ‘Ey iman edener! Hep birlikte rükû, secde ve ibadet edin.’ Biz bugün burada hep birlikte rükû ettik, secde ettik ve ibadet ettik. Bu bizim Müslümanlar olarak gücümüzü gösteriyor. Biz böyle güçlü kaldıkça, Allaha olan itaatimizi güçlendirdikçe ve yükselttikçe daima huzur içerisinde kalacağız. Allah cümlemizi ve vatanımızı korusun, inşaallah beraatini sağ taraftan alanlardan eylesin.” şeklinde konuştu.

Cami cemaati de program çıkışı duygularını paylaşıp geceye dair memnuniyetlerini paylaştılar.

Yunus Arslan

Ailece programa iştirak eden Cami cemaatinden Yunus Arslan, “Rabbim bu geceyi cümlemize hayırlı kılsın ve böylesi güzel gecede ümmeti bir araya getirsin.” dedi.

Behçet Korkmaz

Cami cemaatinden Behçet Korkmaz, “Öncelikle bu mübarek kandil gecesinin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Efendimiz buyuruyor: ‘Rabbimiz bu gece rahmetiyle dünya semasına tecelli ediyor ve kelp kabilesinin koyunları kılları adedince insanları bağışlıyor’ Dileriz ki bizler de o bağışlananlardan oluruz ve bu gece beraatimize vesile olsun. Rabbim bizleri bu manevi atmosferden ayırmasın ve her günümüz böyle olsun.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir