• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Özer: Bu yıl 3 bin anaokulu ile 40 bin anasınıfı açacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirmek için Malatya’ya geldi. İlk olarak Valiliğe geçen Bakan Özer’i, Vali Aydın Baruş ile İl Protokolü karşıladı.

Bakan Özer, Valilik toplantı salonunda yetkililerle yaptığı eğitim değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Bu yıl Türkiye’de 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin ana sınıfı açacaklarına dikkat çeken Bakan Özer, Malatya’ya 40 yeni bağımsız anaokulunu daha yatırım programına dahil ettiklerini, ayrıca kentte 27 ilk ve ortaokulu, 4 yeni lise, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ve 3 yeni atölye de kente kazandıracaklarını söyledi.

935 milyon TL’lik yeni eğitim yatırımının Malatya’ya kazandırıldığını ifade eden Özer, devam eden 612 milyon TL’lik yatırım ile birlikte Malatya’da 1 milyar 547 milyon TL yatırımın eğitime kazandırılacağını kaydetti.

"Doğalgaz erişimi olup da doğalgaz dönüşümü olmayan hiçbir okulumuzu bırakmayacağız"

Toplantıda doğalgaz dönüşümü gerçekleşmeyen okulların masaya yatırıldığını belirten Özer, tüm Türkiye’deki okullarda henüz doğalgaza erişmeyen okulların bu yıl dönüştürüleceğini ifade etti.

Özer, "Doğalgaz erişimi olup da doğalgaz dönüşümü olmayan hiçbir okulumuzu bırakmayacağız. Bu yılın 6’ncı ayına kadar hepsini bitirmiş olacağız. Malatya’da da çok az sayıda okulun dönüşümü kalmış, bunun içinde 8 milyon TL’lik bir ödeneği programa aldık." dedi.

"2023 yılında tüm okullar tekli eğitime geçecek"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Malatya’daki eğitim yatırımlarına da değinen Bakan Özer, şu an da kente 58 okulun ikili eğitim-öğretim yaptığını da belirterek yapılacak yeni okulların hizmete girmesi ile 2023 yılında tüm okulların tekli eğitime geçeceğini belirtti. Malatya’da yeni okul yapımında hayırseverlerinde büyük katkısının olduğuna dikkat çeken Özer, "Buradan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Yatırım programlarına bakıldığında diğer illere göre Malatya’da çok sayıda hayırsever vatandaşımızın desteği bizleri de mutlu ediyor." ifadelerine yer verdi.

"Onarımlar kapsamında da Malatya’da okullarımıza 42 milyon TL ödenek gönderiyoruz"

Yeni okul yapımının yanı sıra büyük onarımlara da ödenek ayırdıklarını ifade eden Özer, "Bu yatırımlar çerçevesinde büyük onarımlar var. Yine 2022’de öncelikli hedeflerimiz arasında okullar arasındaki imkân farklılıklarını da azaltmak ve tüm öğrencilerin aynı imkana kavuşmasını amaçlıyoruz. Bu çerçevede bütün okulların belli standartlarda olması en büyük önceliğimiz. Onarımlar kapsamında da Malatya’da okullarımıza 42 milyon TL ödeneği yarın itibariyle gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

"3 bin yeni anaokulu ile 40 bin ana sınıfı hizmete açacağız"

2022 yılında 3 bin yeni anaokulu ile 40 bin ana sınıfını da hizmete açacaklarını kaydeden Özer, "Malatya’da şu an 43 bağımsız anaokulu hizmette. Bugünkü toplantı sonrası 40 yeni bağımsız anaokulunu daha yatırım programına dahil ettik. Ayrıca kentte 27 ilk ve orta okul yapılacak. Yine 4 yeni lise, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ve 3 yeni atölye de kente kazandıracağız. Böylelikle 935 milyon TL’lik yeni eğitim yatırımını Malatya’ya kazandırılacak. Devam eden 612 Milyon TL’lik yatırım ile birlikte Malatya’da 1 milyar 547 milyon TL yatırım eğitime kazandırılacak. Ben inanıyorum ki bu yatırımları kazandırdığımız da Malatya’nın eğitim kalitesi çok daha iyi noktaya gelecek. Bu yatırımların tamamını Malatya’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

"İbnü’l- Arabinin, Sadreddin Konevi’nin, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin, Niyazi Mısri’in, ilimle ham hal olduğunu bu topraklarda bulunmak gerçekten bizleri heyecanlandırıyor"

Daha sonra Erman Ilıcak Fen Lisesinin açılışına katılan Bakan Özer, burada yaptığı konuşmada, "Malatya’da bulunmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. İbni Arabilerin, Sadreddin Konevi’lerin, Mevlâna Celaleddini Rumi’nin, Niyazi Mısri’in bir şekilde vakit geçirdiği, bu topraklarda ilimle hamhal olduğu bu mekânda bulunmak gerçekten bizleri heyecanlandırıyor. Bugün Erman Ilıcak Fen Lisesi açılışının da bizlere nasip olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

"Yaklaşık 500 bin öğretmenimizin uzman öğretmenlik sürecine dahil olabilme ihtimali var"

Pandemi sürecinde dirayet gösterdikleri için tüm öğretmenlere teşekkür ederek konuşmasına devam eden Özer, "Toplumda göstermiş olduğunuz örneklikten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu dönem öğretmenlerimize her türlü desteği vereceğimiz bir dönem olacak. Bilindiği üzere 60 yıllık özlem olan daha 1962 Milli Eğitim Şurasında dile getiren öğretmenlere has bir kanunun olması özlemi, 14 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşmiş oldu. Tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dün itibariyle yönetmenlik çalışması ile ilgili de tüm paydaşlardan görüşler aldık, İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle de yönetmenliğin yayınlanması ile ilgili süreci başlatacağız. Böylece uzman öğretmenlikle ilgili ilk adımı atmış olacağız. Yaklaşık 500 bin öğretmenimizin uzman öğretmenlik sürecine dahil olabilme ihtimali var. Umut ediyorum ki tüm öğretmenlerimiz bu süreçte başarılı olur ve öğretmenlik meslek kanunun kendilerine tanımış olduğu haklardan yararlanmış olur. Ve eğitim sistemimiz sürekli artık öğretmene destek veren öğretmenlik kişisel gelişimi, mesleki gelişimi ile ilgili tüm taleplerini yerine getiren yeni bir yaklaşımla öğretmenlerin yanında yer almaya devam edecek." diye kaydetti.

Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek Erman Ilıcak Fen Lisesinin açılışı gerçekleştirildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir