• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Araç sahiplerinin halk otobüslerine yönelmesi ulaşımdaki eksikliği gözler önüne serdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tıka basa bir şekilde belediyeye ait halk otobüslerinde yolculuk etmek zorunda kalan halk, büyük mağduriyet yaşadığını belirtiyor.

Batman’da yolcu sayısının arttığı toplu taşıma araçlarının yetersiz kaldığına işaret eden halk, ulaşım sorununun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.

Kentte otobüs sayısının çok yetersiz olduğunu belirten Abdülmecit Kaplan, şehir dışında ikamet eden insanların akaryakıt fiyatlarının yükselmesinden dolayı artık kendi arabalarıyla şehir merkezine gelmediklerini söyledi.

Abdülmecit Kaplan

“Toplu taşımaya rağbet arttığı için otobüsler yetersiz kalıyor”

Kaplan, “Bir vatandaş arabasıyla Emekli TOKİ’den şehir merkezine gidip gelse en az 50-60 lira yakıtı gidiyor. Durum böyle olunca millet toplu taşımaya yönelmeye başladı. Toplu taşımaya rağbet arttığı için otobüsler yetersiz kalıyor. Özellikle öğrencilerin çıkış saatlerinde millet saatlerce otobüs beklemek zorunda kalıyor. Millet çok mağdur oluyor. Yetkililer otobüs sayılarını artırması lazım.” dedi.

Arif Şen

“Belediye otobüs sayıları yetersizdir”

Araç sahiplerinin de belediyeye ait halk otobüslerine yöneldiğini vurgulayan Arif Şen ise şunları söyledi: “Belediye otobüs sayıları yetersizdir. En az 30-35 tane daha otobüsün Batman’a gelmesi lazım. Benzin fiyatı yükseldiği için her şeyinde fiyatı yükseldi. Akaryakıt fiyatları yükselmesinden sonra birçok kişi artık arabasını sürmüyor. Durum böyle olunca da herkes otobüslere yönelmeye başladı.”

Bedia Öner

“Ayakta yolculuk ediyoruz”

Çoğu zaman ayakta, sıkışık şekilde yolculuk etmek zorunda kaldıklarına işaret eden Bedia Öner, “Otobüs sayısı çok yetersiz. Daha fazla otobüsün çalışması gerekirdi. Otobüs zamanında gelmiyor. Geldi mi de yer bulamıyoruz. Otobüs yetersiz olduğu için milletin çoğu ayakta yolculuk ediyor. Otobüs sayısının çoğaltılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Otobüste yer bulamayanlar saatlerce bekliyor”

Otobüs bilet satıcısı Veysel Koç ise akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından bilet satışlarının da arttığını belirtti.

Otobüslerin tıklım tıklım dolduğuna dikkat çeken Koç, “Çoğu kişi otobüste yer bulamıyor. Benzin ve mazot fiyatları çok pahalı olduğu için birçok sürücü artık arabasını süremiyor. Artık sürücüler araçlarının yerine otobüse binmeyi tercih ediyor. Çünkü otobüs daha ekonomik. Millet otobüste yer bulamadığı için bazen saatlerde beklemek zorunda kalıyor. Belediye otobüs sayısını artırırsa millet fazla beklemez.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir