• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Uçuruma Yuvarlanan Midibüste 30 Kişi Yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZONGULDAK -ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nden Kdz. Ereğli istikametine gitmek üzere yola çıkan Saffet Özkan(28) idaresindeki 34 ZZ 0276 plakalı yolcu midibüsü, hastane inişinde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağ tarafındaki uçuruma yuvarlandı.

Yaklaşık 5 metre uçuruma yuvarlanan yolcu midibüsü, ağaçlara takılarak Zonguldak-Ereğli karayoluna düşmekten son anda kurtuldu. Bu arada midibüste bulunan 30 yolcu yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. 4`ünün ağır olduğu bildirilen toplam 30 yaralı, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile polislerden oluşan ekip, midibüsün altında veya içinde herhangi bir kişi olma ihtimaline karşı çevreyi didik didik aradı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, ekiplerinin yanı sıra ambulanslar, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE, Zonguldak ve Kozlu Belediyesi ile polis ekiplerinin de çalışmaları sonucu uçurumdaki yaralıların çok kısa sürede bulundukları yerden çıkarıldığını belirtti.

Güngör, olayla ilgili şu bilgiyi verdi: ``Zonguldak-Ereğli karayolunda yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 30 kişi yaralandı. ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırılan yaralılardan 4`ünün durumu ağır. Yaralıların kimliklerini belirleme çalışmaları sürdürülüyor.``

Yaralıların isimleri şöyle: İlknur Erdem, Zeynep Acar, Münevver Keskin, İbrahim Yamaner, Sevilay Erışık, Mehmet Gezener, Şennur Temel, Melih Akyol, Çağrı Toprak Günay, Kağan Temel, Murat Öztürk, Songül Temel, Burak Yamaner, Hakan Çelebi, Aydeniz Polat, Nazmiye Aytaç, Nasife Ertuğrul, Şerife Tekin, Cevriye Köse, Burgan Akkaya, Ali Akdağ, Saffet Özkan ( Şoför) Aytekin Kalafat, (muavin) Nihal Erdoğan, Perihan Erdoğan, Yusuf Çamlıca, Selahattin Dereli, Cemil Kaya, Ahmet Alpkuşpınar, Fatih Seven.

Ormanlık alandan çıkarılan ve hurda yığınına dönen midibüs, vinç yardımıyla yola çıkarıldı. Bu arada yakınları midibüste bulunan bir kadın, göz yaşlarına boğuldu. Olay yerine gelen kızı, "Anne ağlama bir şey yok, şu an yoğun bakımdalar" diye annesini teskin etmeye çalıştığı görüldü. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir