• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeni okul yeni öğretmen atamaları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Özer, 3 bin anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapılacağını hatırlatarak, bu kapsamda öğretmen atamalarında ağırlığın okul öncesi eğitimde olacağını ancak diğer alanlarda da öğretmen alımının mutlaka olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BloombergHT Televizyonu'nda canlı yayında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Mesleki Eğitim Kanunu'nda, 25 Aralık 2021'de yapılan 3 farklı değişikliğin hem çalışanlar hem de işverenler için çok cazip bir model ortaya koyduğunu ifade eden Özer, "Böylece 'mesleki eğitimdeki aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğini de tedrici bir şekilde azaltmış oluyoruz" dedi.

Öğretmen atamaları!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

"Öğretmen ataması mutlaka olacak. Bunu daha önceki televizyon programlarında açıklamıştım. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Dün Cumhurbaşkanımız da Kabine Toplantısı'ndan sonra 3 bin tane anaokulu 40 bin yeni ana sınıfı yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. Elbette ki bu alanda ağırlık okul öncesi eğitime verilecek ama diğer alanlarda da mutlaka öğretmen alımı gerçekleşecek. Umut ediyoruz ki kısa süre içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız, takvimi de paylaşacağız" açıklamalarında bulundu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir