• DOLAR 32.496
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2497.949
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı besicileri zor durumda bıraktı. Saman ve yem bulmakta sıkıntı yaşayan hayvan yetiştiricileri, devletin kendilerine yardımcı olmalarını istiyor.

Saman ve yem fiyatlarındaki artış nedeniyle alım gücünün olmadığını dile getiren besiciler, artan fiyatlara müdahale edilmesini istiyor.

Birçok köyde besicilerin hayvanlarına verecek saman bulamadığını belirten Çağlayan, sorunun çözülmesi ve besicilerin desteklenmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Çağlayan, "Bahar mevsiminde kışın geri gelmesi, son günlerde kentte etkili olan yoğun kar, saman ve yem tedariki konusunda sıkıntı yaşayan hayvan yetiştiricilerimizi zor durumda bırakmıştır. Görüştüğümüz köy muhtarları ve hayvan yetiştiricileri ile köylere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde görüyoruz ki birçok yetiştiricimizin samanı bitmiş, birçoğunun ise bitmek üzere. Maddi sıkıntı yaşayan hayvan yetiştiricilerimiz, artan saman fiyatlarının karşısında çaresiz durumdalar." dedi.

Muş Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere, yetkililere çağrıda bulunan Çağlayan, "Son günlerde yağan kar nedeniyle sıkıntıları katlanan hayvan yetiştiricilerimize, bu sıkıntılı günleri atlatmaları için saman ve yem tedariki konusunda yardım eli uzatılmalıdır. Bu anlamda hayvan yetiştiricilerimizin durumunu değerlendirmek ve sıkıntılarını gidermek adına, valilik, İl Özel İdare, tarım il müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar bir kriz masası oluşturmalı. Köy muhtarlarıyla yapılacak bir çalışmayla saman tedariki konusunda daha hızlı bir sonuca ulaşmaya yardımcı olacaktır. Zaman kaybetmeden gereken tespit çalışmaları başlatılmalı, mağduriyetlerin önünü almak adına gereken adımlar bir an önce atılmalıdır. Zor zamanlarda halkının sorunlarına çözüm üretmek ve yükünü hafifletmek, devlet olmanın en öncelikli sorumluluğudur." ifadesini kullandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), destekleme amacıyla verdiği arpa ve yem desteğinin besicilerin ihtiyacını karşılama noktasında yeterli olamadığı, desteklerin geciktiği yönünde iddiaların olduğunun altını çizen Çağlayan, desteklerin bu sıkıntılı süreçte hızlı bir şekilde hayvan besicilerine ulaştırılması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız