• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Akaryakıt fiyatları için ikinci indirim bu sabah itibariyle geçerli olmaya başladı. Rusya-Ukrayna çatışması sonrası fırlayan brent petrol fiyatları 130 doları aşmıştı. Görüşmelerin devam etmesiyle petrol fiyatı geri çekilince akaryakıt fiyatları için indirimler söz konusu oldu. Sektör kaynakları üçüncü indirim için tarih verdi.

Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatı için iki kez indirim gelirken benzin fiyatı için bir kez indirim geldi. Sektör kaynakları ise akaryakıt fiyatları için bu gece yarısından itibaren bir kez daha indirim geleceğini söylüyor. İndirim beklentisi ise brent petrol fiyatının sert düşüşüne devam etmesiyle oluştu.

AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN ÜÇÜNCÜ KEZ İNDİRİM
Akaryakıt fiyatları bu geceden geçerli olmak üzere indirim görecek. Motorin fiyatı 1 lira, benzin fiyatı 65 kuruş civarı indirim bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarında indirim ve zamlar o günkü verilere göre kesin olarak belirleniyor.

Sektör kaynakları, kesin olmamakla beraber bugünkü hesaplamalara göre ise benzinin litre fiyatında 1 lira 2 kuruş, motorinin litre fiyatında ise 1,19 kuruş civarında indirim gelebileceğini söylüyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) EPDK ile arasında yaşadığı tartışma sonrası pazartesi gününden itibaren akaryakıt fiyatları üzerine açıklama yapmayı bıraktı.