• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...
15 Mart ''Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' günü olarak kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İslam düşmanlığı ile mücadelede önemli bir karar aldı.

Türkiye ve Pakistan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı adına sunduğu tasarı, BM Genel Kurulunda oybirliğiyle kabul edildi.

BM Genel Kurulu tarafından alınan karar ile 15 Mart ''Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü'' ilan edildi.

Kararda, insan hakları ile farklı din ve inançlara saygıya dayalı, küresel diyaloğu teşvik eden uluslararası çabaların güçlendirilmesine vurgu yapıldı.

Kararda ayrıca, İslam dinine ait tüm ibadet yerlerine ve dini inançları nedeniyle kişilere yönelik her türlü şiddet ve saldırı olayı kınandı.

Genel Kurul'da konuşan Birleşmiş Milletler Pakistan temsilcisi, İslam düşmanlığının Müslümanlara yönelik ayrımcı seyahat yasakları, nefret söylemleri, kadınların ve genç kızların İslami giyimlerinden dolayı hedef alınmasını gibi yeni bir ırkçılık biçimi olarak ortaya çıktığını söyledi.

BM Guyana temsilcisi ise İslam düşmanlığı ile mücadele için uluslararası bir gün belirlenmesinin Müslümanların konut, eğitim ve istihdama sınırlı erişim gibi olumsuz eğilimlerine karşı koymanın önemli bir yolu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın BM Genel Kurulu'nun 15 Mart'ı 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' ilan etmesine ilişkin, twitter hesabından değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin girişimleriyle BM Genel Kurulu 15 Mart'ı 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' ilan etti. İslam karşıtlığının ve düşmanlığının yükselişe geçtiği bu günlerde her an teyakkuzda olacak ve her tür nefret suçuna karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Bugün bu kararın kabul edilmesiyle BM üyeleri, İslam düşmanlığı gerçek bir tehdit olarak kabul ediyor ve İslam düşmanlığının tüm biçimlerine ve tezahürlerine karşı mücadele taahhüt ediyor" dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir