• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Rusya'dan Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı millete sesleniş konuşmasında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önce Moskova'ya ardından da Ukrayna'ya gideceğini duyurmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'ya gittiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Çavuşoğlu yaptığı paylaşımda, "Antalya'nın ardından, Ukrayna krizine çözüm bulunması için diplomatik çabalarımızı sürdürmek üzere Moskova'dayız" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yapacağı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Rus-Türk siyasi diyaloğu, her şeyden önce Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki düzenli ve güvenli iletişimle belirlenen dinamizmi ve yüksek verimliliği ile dikkati çekiyor." ifadesi kullanıldı.

Her iki bakanın Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz'deki durumu görüşeceği bildirilen açıklamada, "Bakanlar, Ukrayna krizindeki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar. Rus tarafı, Türk meslektaşlarını, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki özel askeri operasyonunun seyri ve insani koridorların oluşturulması, yabancı vatandaşların tahliyesi de dâhil olmak üzere sivil nüfusun güvenliğini sağlamak için atılan adımlar hakkında bilgilendirecek." ifadesine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir