• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Ağrı'da kuyumcu soygunu olayı ile ilgili 2 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğubayazıt'ta bir kuyumcudan yaklaşık 12 milyon 504 bin TL değerindeki 15 kg altının çalındığı soygun olayının ardından Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde İstanbul, Balıkesir ve Ağrı'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonların ardından olayla ilişkili oldukları tespit edilen 3 şüpheli şahıs Balıkesir'de, 3 şüpheli şahıs İstanbul'da, 4 şüpheli şahıs ise Doğubayazıt ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda altın, tabanca ve mühimmat ele geçirildi.

 

Konuya dair Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "Doğubayazıt'ta faaliyet yürüten M. Kuyumculuk isimli iş yerinde gerçekleşen ve yaklaşık 12 milyon 504 bin TL değerindeki 15 kg altının çalındığı soygun olayı ile ilgili olarak;Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çok yönlü çalışmalar kapsamında olayın gerçekleşmesinde malzeme temin ettiği ve gözcülük yaptığı değerlendirilen 2 Şüpheli şahıs gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır.Ayrıca konuyla ilgili yapılan saha ve istihbari araştırmalarda İstanbul, Balıkesir ve Ağrı illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde, olayla ilişkili oldukları tespit edilen 3 şüpheli şahıs Balıkesir ilinde, 3 şüpheli şahıs İstanbul ilinde, 4 şüpheli şahıs ise ilimizin Doğubayazıt ilçesinde yakalanarak gözaltına alınmış Şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.Ekiplerimizin tespit ettiği Şüpheli şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda,Doğubayazıt'ta 175,9 gr,Balıkesir'de 1 kg 193 gr,İstanbul'da ise 1 kg 480,35 gr altın; 2 adet tabanca, 73 adet 9,19 mm fişek, 2 adet 7,65 mm fişek, 3 adet av tüfeği, 2 adet oksijen tüpü ve 1 adet metal el testeresi ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir