• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Doktor grevleri tepki çekti: "Özele gitsek paramız yok devlet hastanelerinde de doktor yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde görev yapan binlerce doktor ve aile hekimi, "sağlıkta şiddet, düşük ücret ve ağır iş yükü"ne tepki göstermek amacıyla "14 Mart Tıp Bayramı" ile birlikte dün itibariyle iş bırakarak greve gitti.

Malatya’da da doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri, sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesi gibi isteklerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle 14-15 ve 16 Mart 2022 günlerinde acil sağlık hizmeti dışında dün itibariyle çalışmama kararı aldı.

Bazı branşlardaki doktorlar greve girmeyerek hastalarına bakarken, birçok doktor ise hastane ve aile sağlık merkezlerine gitmediği için, birçok vatandaş randevulu olmalarına rağmen muayene olamadan evlerine geri dönmek zorunda kaldılar.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, özel hastanelere gidecek paralarının olmadığını yapılan grev nedeniyle de mağdur olduklarını belirttiler.

Özele gitmek için param yok burada da doktorlar bakmıyorlar

Kuluncak ilçesinden gelen ve bir şantiye de bekçilik yaptığını söyleyen ismini vermek istemeyen bir hasta, "Ayaklarım şişiyor. Kalp damar uzmanına geldim doktor yok. Sordum, ‘Doktorlar grevde nereye şikâyet ediyorsan et’ diyorlar. Bu doktorlara maaş verilmiyor mu? Ben hastayım, öleyim mi, nereye başvurmam lazım? Sayın cumhurbaşkanına ve sağlık başkanına sesleniyorum. Bu gariban hastaların durumu ne olacak? Bugün izin günümdü bir dahaki iznim 45 gün sonradır diyorum, ‘45 gün sonra gel’ diyorlar. Özele gitmek için param yok, burada da doktorlar bakmıyorlar." diye konuştu

Ameliyat olması gereken dayısı için hastaneye geldiğini belirten başka bir vatandaş ise doktor olmadığı için muayene yapılmadığını söyledi.

"Doktorlar grevde olduğu için randevum iptal oldu mağdurum"

Randevulu olarak hastaneye geldiğini kaydeden Mustafa Buluş, "Daha önce randevu almıştım. Hastaneye geldim ama doktorlar grevde oldukları için randevum iptal oldu. Sağlıkta devrim yapıldığı söyleniyor ama grevden dolayı mağdur olduk." dedi.

"Şeker hastasıyım doktor olmadığı için zor durumdayım"

Şeker hastası olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise "Randevulu hastayım. Kontrole geldim ama doktorların grevde olduğunu öğrendim. Doktor olmadığı için zor durumdayım." diye belirtti.

"Grev kararı yanlış vatandaşlar mağdur oluyor"

Doktorların grev kararın yanlış olduğunu kaydeden Selahattin Can, "O zaman askeriye de görev bıraksın, polisler de görev bıraksın. Vatanı kime bırakacağız? Burada vatandaşlar mağdur oluyor. Cesaretleri varsa doktorlar istifa etsinler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir