• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
Halıcılar da iş yapamamaktan şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’daki halıcı esnafı, son bir yıl içerisinde halı fiyatlarının neredeyse yüzde 150 oranında arttığını söyledi.

Halı fiyatlarındaki artışın başta dolar olmak üzere; elektrik ve akaryakıtta yaşanan artıştan kaynaklandığına işaret eden halıcılar, alım gücü düşen halkın halı alamaz duruma geldiğini ifade etti.

Metrekaresini 110 liraya sattıkları halının fiyatının 250 liraya kadar yükseldiğini aktaran halıcılar, fiyat artışlarının herkesi mağdur ettiğini belirterek yetkililerin zamlara acil bir çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

22 yıldır halı satıcılığı yapan esnaf Şerif Albayrak, her yıl ortalama yüzde 5 civarında halılara zam yapılırken, bu sene neredeyse ayda yüzde 15-20 halılara zam gelmeye başladığını aktardı.

Şerif Albayrak

“Ürün satamaz hale geldik”

Zamlar karşısında ne yapacaklarını şaşırmış halde olduklarını belirten Albayrak, “Biz de millette bu zamlardan şikâyetçiyiz. Halı fiyatlarına son bir yılda neredeyse yüzde 150 zam geldi. Zamları fabrikalara sorduğumuzda ise bize dolar, elektrik, doğal gaz ve akaryakıtta yaşanan artıştan kaynaklandığını söylüyorlar. Enerjiye gelen zamlar ürünlere zam olarak yansıyor. Durum böyle olunca ürün satamaz hale geliyoruz.” dedi.

“Bu artışın önüne geçilmelidir”

Zamların geri çekilmesini istediklerini vurgulayan Albayrak, “Devlet bu artışların önüne geçmesi gerekiyor. Yaşanan bu artışlardan dolayı millet, biz ve imalatçılarda mağdur oluyor. Özellikle elektrik ve akaryakıt fiyatlarını indirmelerini istiyoruz. Fiyatlar düşerse çok iyi olur.” diye konuştu.

Emre Albayrak

“Fiyat artışları hem bizi hem de müşterileri etkiliyor”

Halı fiyatlarındaki artışın işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirten halıcı esnafı Emre Albayrak ise şunları söyledi:

“Halı fiyatları ortalama yüzde 110’un üzerinde artmış durumda. Bu artışlar hiç beklemediğimiz orandadır. Çünkü eskiden yıllık yüzde 30 artarken şu anda ise yüzde 110’un üzerinde bir artış söz konusu. Bu artışlar müşterimizi ve satış ortalamamızı etkiliyor. Bir tek biz halıcılar değil bütün esnaf zamlardan etkilenmiş durumda.”

“Metrekaresini 110 liraya sattığımız halının fiyatı 250 liraya kadar yükseldi”

Konuşmasının devamında Albayrak, “Dolar fiyatı düşmesine rağmen artan fiyatlar sabit kaldı. Bununla beraber doğal gaz ve elektrik zamlarıyla beraber tekrar zamlar meydana geldi. Metrekaresini 110 liraya sattığımız halının fiyatı 220 ila 250 liraya kadar yükseldi. 160 liraya sattığımız battaniyeyi şu anda 300 liraya satıyoruz. Fiyatların düşmesi için devletin üreticiye destek vermesi lazım. Üretici destek aldığı zaman bunu tüketiciye yansıtır. Böyle olursa fiyatlarda düşer.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir