• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
DÜ, konferansa izin vermeme nedenini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikasının Kongre Merkezinde düzenlemek istediği panele neden izin verilmediğini açıkladı.
 
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı yazılı açıklama ile, Eğitim-Senin Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlemek istediği panele izin verilmemesinin nedenini şöyle açıkladı:"Ülkenin içinde bulunduğu çözüm sürecini akamete uğratmak isteyen kesimlerce üniversitemiz kampus alanı içerisinde oluşabilecek provokatif eylemlere meydan vermeme amacıyla Üniversite Kongre merkezi ve diğer tüm salonlarına üniversitemizin düzenlediği aktiviteler dışında kullanım izni verilmemesi yönünde alınan karar gereğince izin verilmemiştir”
 
Söz konusu kararın, herhangi bir kişi, kurum veya siyasi partiye yönelik olmadığının belirtildiği açıklamada, “Eğitim-Sen Sendikası tarafından düzenlenecek bir aktivite için salon isteminde bulunulmuş, ancak diğer sendika ve üniversite dışı taleplerde olduğu gibi bu talebe de olumlu cevap verilememiştir. Kararın gerekçesi ilgili sendikaya sözlü ve yazılı olarak bildirilmiştir. Söz konusu karar, herhangi bir kişi, kurum veya siyasi partiye yönelik olmayıp, benzer tüm talepleri kapsamaktadır” denildi.
 
Eğitim-Senin düzenlemek istediği panelde, konuşmacılar arasında Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da bulunuyordu. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir