• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Türkiye, Hindistan ve Kolombiya ile Grupta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saha Kredi Derecelendirme Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Suhan Seçkin, kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkelere not verme metodolojileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Seçkin, Türkiye`nin S&P ve Fitch`in notlama skalasında A veya A+, Moody`s de ise A3 seviyesinde olması gerektiğini söyledi.

Hazine Müsteşarlığı verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye, Moody`s`ten Baa3, S&P`den BB+, Fitch`ten ise BBB- notuna sahip. Buna göre Türkiye Moody`s ve Fitch`e göre aynı not görümüne sahipken, S&P`ye göre not görünümü bir basamak düşük.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s`e göre Türkiye`nin yatırım notu Baa3 seviyesinde. Türkiye bu notu ile Namibya, Hindistan, Romanya, Kolombiya, Kosta Rika, Peru, İzlanda, Endonezya, İspanya ve Uruguay ile aynı seviyede.

S&P`ye göre ise Türkiye`nin notu BB+, görünümü de durağan. Türkiye bu not ile S&P`ye göre Romanya, Endonezya, Filipinler, Barbados ve Hırvatistan ile aynı not meridyeninde yer alıyor. S&P notu yükseltmeden önce Türkiye BB notuna sahipti ve Guatemala, Ürdün, Portekiz, Macaristan ve Kosta Rika ile aynı not görünümüne sahipti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch`e göre ise Türkiye BBB- seviyesinde. Bu da Türkiye`yi Fas, Namibya, Hindistan, Hırvatistan, Romanya, Endonezya, Kolombiya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Uruguay ile aynı not görünümüne sahip yapıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir