• DOLAR 32.523
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2480.163
  • ...
Ruslar Almanları tedirgin etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş, Avrupa ülkelerini tedirgin ettiği gibi Almanya’nın da güvenlik politikasında önemli bir kırılmaya yol açtı. Reuters'ın hükümete yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Almanya, F-35 savaş uçaklarını almak için prensipte anlaştı. Almanya'da 1980’lerden beri kullanılan Tornado filosunun 2025-2030 yılları arasında kademeli olarak yenilenmesi planlanıyordu.

Tornado jetleri, olası çatışma durumlarına karşı Almanya'daki ABD’nin nükleer bombalarını taşıma özelliğine sahipti. Ancak 1980’lerden beri kullanılan Tornado filosunun 2025-2030 yılları arasında kademeli olarak yenilenmesi planlanıyordu.

Alman güvenlik politikasında kırılma!

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş, Avrupa ülkelerini tedirgin ettiği gibi Almanya’nın da güvenlik politikasında önemli bir kırılmaya yol açtı.

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat'ta saldırmasının ardından, Almanya Başbakanı Olaf Scholz alelacele Alman ordusunun (Bundeswehr) modernizasyonu ve güçlendirilmesi için, 100 milyar Euro'luk mali kaynak ayrılacağını ve savunma harcamalarının artırılacağını duyurdu.

  1. Dünya Savaşı'ndan sonra savunma harcamalarına çok fazla kaynak ayırmayan ve uluslararası platformlarda temkinli ve dengeli bir politika izlemeye çalışan Almanya'da bazı tabuların artık yıkılıyor olması, ülkenin geçmişinden kopmaya başlaması olarak nitelendiriliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir