• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
NATO Konvoyuna Saldırı: 16 Ölü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabil’in Şah Şehid bölgesinde dün sabah, seyir halindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF’a ait konvoyu bomba yüklü araçla hedef alan 24 yaşındaki saldırganın, iki NATO askeri, dört NATO sözleşmeli personeli ve 10 sivilin ölümüne neden olduğu bildirildi. Saldırıda, 40’a yakın kişinin yaralandığını ifade eden Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti. NATO’dan yapılan açıklamada da saldırıda, 2 NATO askerin yanı sıra danışmanlık yapan dört sözleşmeli personelin de hayatını kaybettiği bildirildi.

NATO, hayatını kaybedenlerin milliyetleri hakkında bilgi vermezken, Afgan yetkililer ölen yabancıların Amerikalı olduğunu kaydetti. Kabil’in genelinde duyulan patlamadan, çevredeki ev ve iş yerleri de zarar gördü. Patlamanın sorumluluğunu, Gulbeddin Hikmetyar liderliğindeki Hizbi İslami grubu üstlendi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, saldırıyı sert bir dille kınadı. Karzai konuşmasında, “Teröristler ve düşmanlar, Afganistan’daki barış ortamını vahşice saldırılarla bozmaya çalışıyor. Sivillerin bulunduğu yerleşim alanı hedef alınmış, geride aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralı bırakmıştır” ifadelerine yer verdi. Karzai, saldırıyı “Afganistan’da Müslüman halkın huzur içerisinde yaşamasını istemeyen yabancılar tarafından düzenlenmiş, İslam ve insanlık dışı bir hareket olarak” değerlendirdi. Son günlerde NATO ve hükümet güçlerini hedef alan saldırılarda artış gözlenirken, bu saldırılarda daha çok Afgan sivillerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir