• DOLAR 32.561
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2433.945
  • ...
Abbas: Erdoğan`la Birlikte Gidebiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın başkenti Kahire`de Mısır gazetelerinin editörleriyle bir araya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`la konuştum. Filistin milli mutabakatı sağlandıktan sonra birlikte Gazze`ye gidebiliriz" diye konuştu.

Hamas ve Fetih arasında ayrılık olduğu müddetçe Gazze`ye "dayanışma" amaçlı ziyaretleri kabul etmediğini belirten Abbas, "Bu aşamada gerçekleştirilen ziyaretler, Filistin meselesine hizmet etmez" ifadesini kullandı.

ABD`nin, Filistin ve İsrail arasında "ekonomik barış" yapılması yönündeki çabalarına ilişkin İsrail medyasında yer alan haberleri değerlendiren Abbas, "Filistin`deki ekonomik durum zor. Ancak ekonomik çözümün siyasi çözümün önüne geçmesi mümkün değil" diye konuştu.

Abbas, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD yönetimine müzakerelere yeniden başlamak için İsrail`e baskı yapılması ve taleplerimizin karşılanması gerektiğini bildirdik. İsrail`in tabii kaynaklarımızdan elini çekmesini, Kudüs ve Batı Şeria`daki yerleşim birimi inşası yönündeki faaliyetlerini durdurmasını istiyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmeden müzakerelerin yeniden başlaması mümkün değil."

Filistin Devlet Başkanı Abbas, 3 günlük Mısır ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya gelmiş, Filistin milli mutabakatı ve barış sürecini ele almıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir