• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Umudun, Hayrın Köprüsü...  DÜNYAYA İYİLİK  DAĞITIYORLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy – Doğruhaber

Ülke ülke şehir şehir yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilmek için koşturan yardım kuruluşları muhtaçları sevindirmeye, hayrın köprüsü olmaya devam ediyor. Bir yetimin bir yoksulun yüzündeki bir tebessüme kendini adamış yardım kuruluşları muhtaçları sevindirmeye devam ediyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Cemil Cahit Ünsal dünyaya nasıl iyilik dağıttıklarını anlattılar.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UZANAN UMUT ELİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Umut Kervanı olarak kuruldukları günden itibaren dünyanın neresinde bir mazlum ve ihtiyaç sahibi varsa yardımlarını ulaştırmanın gayretinde olduklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Başta ülkemiz olmak üzere yanı başımızdaki Suriye, Filistin, Yemen, Bangladeş, Afrika'nın yaklaşık 20 ülkesi ve Afganistan'daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Özellikle bir taraftan bütün dünyayı saran ekonomik krizler diğer taraftan yaşanan iç çatışmalar ve güçlü olanların güçsüzleri ezdiği bir dünyada her geçen gün yardıma muhtaç insanların sayısında ciddi bir artış olmaktadır. Öyle ki yaşanan iş savaşlardan dolayı insanlar yiyecek bulamaz durumda ve açlıkla boğuşmaktadırlar. Bu nedenle Umut Kervanı olarak tüm insanlara karşı kendimizi sorumlu görerek oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlerimiz aracılığı ile kardeşlerimize uzanan umut eli olmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“YARINA DAİR UMUTLARI KALMAMIŞLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Hayırseverlere ve varlıklı insanlara seslenerek muhtaç durumda olanlara yardım yapmaları çağrısında bulunan Kurtaran, şunları kaydetti: “Şu an içinde bulunduğumuz üç aylar ve önümüzdeki Ramazan ayında imkânlarımızı zorlayarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşma ve ihtiyaçlarını giderme noktasında elimizden geleni yapacağız. Bir kez daha Umut Kervanı olarak hayırseverlere ve varlıklı insanlara seslenerek muhtaç durumda olanlara el uzatmalarını özellikle istiyoruz. Şu an ekiplerimiz Afganistan'da olup orada açlığa mahkum edilmiş kaynaklarına el konulmuş mazlum Afgan halkına hayırseverlerimizin bağışlarını ulaştırıyorlar. Çaresiz gözlerle etrafına bakınanlar, yeterli beslenememekten bir deri bir kemik kalmışlar, ayağına giyecek ayakkabı bulamadığından ayakları çatlamışlar ve yarına dair umutları kalmamışlara Umut Kervanı olarak umut olmaya devam edeceğiz.”

“7 BİN YETİM ÇOCUĞA YARDIM ULAŞTIRMAKTAYIZ”

Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Cemil Cahit Ünsal ise, Yetimler Vakfı’nın zaman ve ihtiyaca göre proje geliştiren ve yardımlarını bu doğrultuda sürdüren bir vakıf olduğunun altını çizdi. 2 bin yetim çocuğa aylık düzenli olarak 150 TL nakdi yardım yapıldığını ifade eden Ünsal, şöyle devam etti: “Aynı şekilde maddi durumu düşük olan yetim annelere de yine kişi başı 150 TL nakdi yardım yapılmaktadır. Ayrıca 15 yaş üstü 70 yetim öğrenciye yani gence eğitim desteği olarak üniversite bursu ulaştırıyoruz. Bu yardımlar düzenli bir şekilde bu kişilerin hesabına yatırılmaktadır. Ayrıca Yetimler Vakfı olarak, yaklaşık 5 bin yetim çocuğa da ayni yardım ulaştırmaktayız. Ayni yardım dediğimiz gıda ve kırmızı ettir. Bunları da imkanlar dahilinde ulaştırıyoruz. Her ay düzenli bir şekilde yetim ailelerimize 2’şer kilogram kırmızı et dağıtıyoruz.”

“YÜZLERCE YETİM AİLEDEN YARDIM TALEBİ ALIYORUZ”

Son zamanlarda artan hayat pahalılığı nedeniyle yüzlerce yetim ailenin Yetimler Vakfından yardım talebinde bulunduğunu söyleyen Ünsal, “Pandemi ve son zamanlarda yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle ihtiyaç sahipleri daha da arttı. Bu nedenle Vakfımıza başvuru yapan yüzlerce yetim aile var. Bundan dolayı bir proje başlattık. Son birkaç aydır bu yetim ailelere imkanlar dahilinde gıda kolisi vermekteyiz. Ayrıca daha henüz atlatmamış olduğumuz bu kış nedeniyle kimi ailelere yakacak yardımında bulunduk. Odun, kömür bazı ailelere elektrikli soba ulaştırdık. Yine yetim çocuklara sosyal faaliyet etkinliklerimiz devam ediyor. Kahvaltı, yemek, piknik gibi sosyal faaliyetlerimiz her zaman devam ediyor.”

“4 BİN YETİM ÇOCUĞA BOT VE MONT ULAŞTIRDIK”

Binlerce ihtiyaç sahibi çocuğun kışın soğuğundan korunmasına vesile olan ‘Bir bot, bir mont’ kampanyasına da değinen Ünsal, “Birkaç yıldır yapmış olduğumuz önemli ve değerli projelerden birisi ‘Bot ve Mont’ kampanyasıdır. 2021 yılı içerisinde yaklaşık 4 bin yetim çocuğa bot ve mont ulaştırdık. Halen de bu çalışmamız devam ediyor. Yine 2021 yılı içerisinde yetim öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduk. Bu da yaklaşık 4 bin civarıdır. Merkez il ilçe mahalle ve komisyonlarımızla bu çalışmayı yürütüyoruz. Öncelikle bize başvuru yapan ailelere mahalle komisyonlarımız gidip tespitte bulunuyorlar. Vakfımızın belirlemiş olduğu yönetim kurulu bu ailenin maddi durumuna bakıp ayni veya nakdi yardım olması konusunda bir karar veriyorlar.”

DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDAKİ YETİMLER SEVİNDİRİLİYOR

Dünyanın dört bir tarafında yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını kaydeden Ünsal, “Yurtdışı çalışmalarımız da bulunmaktadır. Aynı şekilde aylık düzenli olarak bazı ülkelerdeki yetim çocuklara nakdi yardım ulaştırıyoruz. Bu kapsamda geçen yıl; Filistin, Etiyopya ile diğer Afrika ülkeleri, Suriye-Lübnan, Bangladeş, Yemen ve Doğu Türkistan olmak üzere toplam 2.931.671,46 TL’lik nakdi ve ayni yardımlar yurtdışına ulaştırıldı. Yine Bangladeş’te bir medrese yaptık. Afrika’da bir cami yaptık. Yine ihtiyaç duyulan bazı ülkelerde yüzlerce kuyu açtık. Özellikle Filistin’e destek amaçlı olarak 2 ambulans ulaştırdık. Bunlar tamamen hayırseverlerin katkılarıyla yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN AYINDA BÜTÜN YETİM AİLELERE GIDA ULAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Daha çok yetim ve ihtiyaç sahibine ulaşılabilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Ünsal, son olarak şunları kaydetti: “Bu konuda her zaman hayırseverlere çağrı yapıyoruz. Özellikle pandemi ve son hayat pahalılığı insanları daha da muhtaç hale düşürmüştür. Mübarek üç aylar içerisindeyiz. Ve önümüzde Ramazan ayı var. Ramazan ayında bütün yetim ailelere gıda ulaştırmayı hedefliyoruz. Hayırseverlerimiz bu konuda duyarlı olup destek verirlerse inşallah bu amacımıza da ulaşırız. Yine önümüzde Ramazan bayramı var. Her yıl yapmaya çalıştığımız ve Allah’ın yardımıyla gerçekleştirdiğimiz bayramda yetim çocukları sevindirme projemiz yine devam edecek. Hayırseverlerimiz de özellikle bu bayramda katkı sunup bütün yetim çocuklarımızı inşallah bu vesileyle giydirelim. Allahu Teala bütün hayırseverlerden razı olsun. Bu faaliyetler tamamen onların yapmış olduğu ve yapacağı hayırlarla, desteklerle yürümektedir. Son olarak, hayırseverlerden talebimiz şudur; her zaman bizi takip etsinler, duyarlı olsunlar. Bu vesileyle birlikte yetimleri ve öksüzleri sevindirebiliriz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir