• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
İzmir Müftülüğü 23 akülü sandalye dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – İzmir İl Müftülüğü tarafından Engelliler Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğin Regaib Kandili’ne denk gelmesi münasebetiyle engellilerin kandilleri tebrik edildi.

 

Salahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Buca Müftüsü Adem Gülmek ve İzmir İl Müftüsü birer konuşma yaptı.

 

Buca İlçe Müftüsü Adem Gülmek konuşmasında, özellikle engelli vatandaşlara din hizmetinin götürülmesi hususu üzerinde durdu. Gülmek “Engelliler Haftası münasebetiyle bu gün ortopedik engelli kardeşlerimiz için 23 adet akülü sandalye dağıtımını il müftülüğümüz nezdinde gerçekleştirdik. Üç yıla yakın bir zaman diliminde Buca ilçemizde yürütülmekte olan işitme engelliler Kur’an kursumuzun da içinde bulunduğu, ‘Özel Destek Din Hizmetleri’ projemizin il müftülüğümüze bir manada devrini yaptık. Biz İzmir genelinde engelli kardeşlerimize yönelik faaliyetlerin daha da artacağını, bu konudaki çaba ve gayretlerinin bu çalışmalara ivme kazandıracağını düşünüyoruz.” dedi.

 

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ise, engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyerek, katılımcıların Regaip kandilini kutladı.

 

Konuşmaların ardından okunan ilahiler coşkulu anlar yaşanmasına neden oldu.

 

Programın sonunda elektrikli sandalyeler sahneye çıkarılarak sahiplerine verilirken, aldıkları elektrikli sandalyelerle mutlu olan engelli vatandaşlar, İzmir ve Buca Müftülüğü’ne teşekkür ettiler. (Yunus Şani – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir