• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Regaib Kandili Avrupa'da ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Regaib Kandili Müslüman ülkelerde olduğu gibi Avrupa’nın birçok kentinde de huşu içinde ihya edildi. Camii, dernek ve vakıflara akın eden Müslümanlar, ellerini Rahman’a açarak af ve mağfiret diledikleri görüldü. 

  

Belçika

Belçika’nın Antwerpen kentinde faaliyet yürüten El Gazali Eğitim Kültür Derneği’nin Regaib Kandili münasebetiyle düzenlediği programda, Regaib kandili ve üç ayların önemine değinildi.

 

İbrahim Özmen’in Kur’an tilavetiyle başlayan program El Gazali İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Ardından Muhammet Fatih Demirtaş Hoca üç aylar ile mübarek gün ve gecelerin önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Program yapılan mağfiret duası ile son buldu.

 

Fransa

Fransa’da İslami ve kültürel faaliyetlerle tanınan Medine Eğitim ve Kültür Derneği de Regaib Kandili nedeniyle bir program düzenledi. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Abdullah Kaya Hoca bir konuşma yaptı.

 

Kaya konuşmasında, “Bir haftadır Recep ayına girmiş bulunmaktayız. Yarın ise bu ayın ilk Cuma günü. Bu gece ise Regaib kandili. Recep ayı geldiğinde Hz. Peygamber (S.A.V), ‘Ey Rabbimiz, Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaşır’ diye dua etti. Bu ay kendisinde Miraç gecesini barındırıyor, Recep ayının 27. Gecesinde vuku bulan Miraç hadisesinde Rasulullah (S.A.V) Allah katında arada bir elçi olmaksızın Rabbinden kendisine Bakara suresinin son iki ayeti vahiy oluyor” dedi.  

 

Daha sonra Kaya, bu geceyi ve ayı nasıl ihya edebileceğimizi şu şekilde sıraladı: “Kur’an okunmalı ve dinlenmeli, Peygamberimiz (S.A.V)'e salat ve selam getirilmeli, Kaza ve nafile namazlar kılınmalı, ibadetler edilmeli, Tefekkür edilmeli, Kusur ve hatalarımızdan dolayı kendimizi hesaba çekmeli, ayetin buyurduğu gibi ‘Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekiniz, geleceğimizle ilgili plan ve proje düzenlemeli, tövbe ve istiğfarda bulunulmalı… Zikir yapılmalı, Küsler barıştırılmalı, Kardeşlerinden helallik istenmeli, Ana-babanın, akrabaların, hatırı alınmalı, hakkı olanlar hakkını almalı, oruç tutmalıyız…”

 

Kaya konuşmasının yaptığı duayla sonlandırdı. (Abdurrahman Ekinci/Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir