• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Kar yağışı Gaziantep’in su ihtiyacını karşılayan Kartalkaya Barajını doldurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) verilerine göre, Kahramanmaraş’ta bulunan ve kente su sağlayan kaynaklardan olan Kartalkaya Barajı’ndaki doluluk oranının, son 3 ayda kar ve yağmur yağışlarıyla birlikte 150 milyon metreküpe ulaştığı ifade edildi.

Geçen yaz aylarının kurak geçmesi ve tarımsal sulamaya da yoğun bir şekilde su verilmesinden dolayı barajdaki doluluk oranının yüzde 20’ye kadar düşmesiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep’te son 3 ayda etkili olan kar ve yağmur barajları doldurdu.

Kar yağışının havzanın yüksek kesimlerinde yoğun olarak gerçekleşmesi nedeniyle yapılan ölçümlerde yaz aylarında su sıkıntısının çekilmeyeceği tahmin ediliyor.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ)Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kartalkaya Barajında doluluk oranının yüzde 100’e doğru gittiğini ifade etti.

Sönmezler, “Kartalkaya Barajında 150 milyon metreküplere ulaştık. Yani doluluk oranı yüzde 100’e doğru gidiyor. Henüz üç ay önce uzun zamandır inmediğimiz kadar dip seviyelere inmiştik ve yüzde 20’ler mertebesindeydik. Düzbağ’da Göksu havzasında da menba kalitesindeki sular yüksek debilerde akıyor. Ülkemizden rahmetini esirgemeyen Rabbimize hamdolsun.” dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir