• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
İsviçre Basel'de Regaib Kandili dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla, İsviçre’nin Basel şehrinde faaliyet sürdüren Said-i Nursi Vakfı’na ait mescit bölümünde Kandil özel programı düzenlendi. Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk Perşembeyi Cumaya bağlayan gece olan Regaib kandili programı, akşam Namazına müteakiben Lokman Genç’in Cevşen-i Kebir’i okumasıyla başlayıp Hasan Kuyuldar’ın sunumuyla devam etti. Müslümanların amel, davranış ve hareketlerine her daim dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapan Kuyuldar, “Müslümanlar tüm işlerinde ve ibadetlerinde Allah rızasını gözetmelidir. Amel, davranış ve hareketlerimize dikkat etmeli ve bu mübarek Regaib gecesinde bolca dua etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

 

Allah (cc) kendisine açılan elleri geri çevirmez

Hasan Kuyuldar’ın sunumunun ardından mikrofonu alan Molla Yahya Yılmaz,  Allah’ın (cc) bazı mevsimlerde insanları arındırmak için ikramlarda bulunduğunu belirterek, “Bu Mübarek Regaib gecesinde bol bol Tevbe edip taze ve canlı bir şekilde Allah’a yönelelim. Gecemizi ibadetle geçirelim ve Dualarda bulunalım. Allah, kendisine açılan elleri geri çevirmez. Bu gecenin hikmet ve bereketinden nasiplenelim.” Şeklinde konuştu. Molla Yahya Yılmaz konuşmasına, Regaib gecesi dolayısıyla topluca yapılan Dua ile son verdi.

 

Bilindiği üzere Regaib, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda tutkuyla çaba sarf etmek demektir. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltmek, bütün işlerimizi Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun hâle getirme çabasıdır.

(Hamza Korkut /Muhammed Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir