• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Heniyye `Şeyh Raid Salah`ın Yanındayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Filistin Başbakanı Heniyye, Filistin hükümeti üyelerinin Şeyh Raid Salah`a destek gösterisinde yaptığı konuşmada "İngiliz Hükümeti`nin haksız kararıyla karşı karşıya kalan Aksa Şeyhi Raid Salah`a desteğimizi ve en basit insan hakları kurallarına aykırı bu kararı reddettiğimizi ilan ediyoruz." dedi.

 

Şeyh Raid Salah`ın 1948`de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin simgesi olduğuna işaret eden Heniyye, Şeyh Raid Salah`ın fırsat bulduğu her yerde Filistin davasını ve halkını savunduğunu belirtti.

 

Heniyye, Şeyh Raid Salah`ın Siyonist korsanların saldırısına uğrayan Özgürlük Filosu-1`de bulunan isimlerin en önemlilerinden biri olduğunu hatırlattı.

 

Şeyh Raid Salah`a saldırının Filistin halkının tümüne saldırı anlamına geldiğini kaydeden Heniyye, İngiliz Hükümeti`nin kararının Siyonist işgal rejimi yanlısı politikaların devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

 

Heniyye, Şeyh Raid Salah`ın dünyanın her yerinde özgürce dolaşma ve seyahat etme hakkının bulunduğunu belirterek, insan hakları örgütlerini Şeyh Raid Salah`ın serbest bırakılması ve İngiltere`den sınır dışı edilmesinin önlenmesi için harekete geçmeye davet etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir