• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
"Yeni anayasa son derece elzemdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Memur Sen Şırnak İl Temsilcisi Hakan Usal, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan anketlerde, sürece desteğin bazı bölgelerde yüzde 90’ların üzerine ulaştığına dikkat çeken Uysal, “Türkiye geneli itibarıyla da yüzde 75’ler seviyesine yükseldiğini görüyoruz. Çözüm sürecinin olumlu sonuçlanacağına dair kanaat ve beklenti, kısa süre içerisinde yüzde 60’ların üzerine çıkmış durumdadır. Bu, çözüme kendi iç dinamikleriyle ulaşacak güçlü ve kararlı Türkiye fotoğrafıdır. Doğru ve şeffaf bilgilendirme sürecinin kararlılıkla işletilmesi, bilgi kirliliğine izin verilmemesi, eleştiri ve tepkilere karşı sakin bir üslubun belirlenmesi ve çözüme yönelik olarak milletle buluşmaların devam ettirilmesi halinde mevcut desteğin daha da artacağına inanıyoruz.” dedi.

 

Süreci destekleyenler yanında, sayıları ve güçleri sınırlı olsa da içerde ve dışarıda süreci akamete uğratmak ve sabote etmek isteyenlerin olacağını gördüklerini ifade eden Uysal, “Bu çerçevede çözüm sürecini destekleyen kişi, kuruluş, aydınlarımız ve aziz milletimizin sabırlı ve sağduyulu tavrını sürdürmesinin çözüm sürecinin hızla tekemmülü yanında kardeşlik ikliminin sağlam bir çerçeveyle yeniden kurulmasına da katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

 

Türkiye, milletin iradesi ve kararlılığı, devletin sorumluluk almasıyla otuz yıldır artarak devam eden bir sorunu çözme sürecini hayata geçirmeyi başarmıştır. Ancak, sorunun tam olarak çözümü, sorunu doğuran nedenlerin de ortadan kaldırılmasıyla mümkündür. Bu kapsamda, yaşadığımız sorunların temelinde insana, insan onuruna, insan haklarına sırtını dönen darbe ürünü anayasa ve onun tasarladığı siyasal sistem yatmaktadır. Bu nedenle, sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmak ve yeni anayasa yapmak son derece elzemdir.” Şeklinde konuştu.

 

“Türkiye’nin yeniden inşası ve millet iradesinin hakim olması, insanı, insan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini esas alan, farklılıkları zenginlik olarak gören, hiçbir etnik kimliği öteki ya da asli kimlik ilan etmeyen yeni anayasanın yapım ve yazım süreci daha fazla gecikmeden tamamlanmalıdır.” Diyen Uysal, Çözüm süreci ve bu kapsamda yürütülen çalışmalar, yeni anayasa süreci için engel haline getirilmemeli aksine kalıcı çözüm için yeni anayasa ivedilikle hayata geçirilmeli ve her bireyin “benim anayasam” diyebileceği bir metin bir an önce milletin onayına sunulmalıdır.

 

Türkiye’nin bugününe yön verenler, siyasetçiler, sivil toplum liderleri, kanaat önderleri, akademisyenler, yazarlar, düşünürler, sanatçılar kısaca herkes; özgür, sivil, demokratik, sosyal hukuk devletini gerçek anlamıyla hayata geçirmiş, kardeşliği, birliği, huzuru, refahı sağlamış bölgesinde lider, dünya ölçeğinde küresel aktör bir Türkiye’yi gelecek kuşaklara miras bırakmak hedefiyle hareket etmelidir.  Memur-Sen, bu hedefle çözüme paydaş olmakta, akil insanların çabalarını desteklemekte, yeni anayasa konusunu önemsemekte ve mimletin verdiği milli görevi layıkıyla yerine getirme arzusuyla hareket etmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

Uysal son olarak Çözüm sürecinin lehinde olmak kadar aleyhinde olmak da demokratik bir tercihtir. Lehinde ve aleyhinde olan tüm bireylerin, örgütlerin, siyasi partilerin, liderlerin dikkat etmesi gereken önemli bir husus; çatışmanın dilini değil çözümün dilini kullanmaları, terörün bitmesine yönelik önerilerini raporlarla, açıklamalarla kamuoyuyla şiddet ve hakaret içermeyen bir dille paylaşmalarıdır.” Şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir