• DOLAR 32.488
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2475.319
  • ...
Sivas'ta 50 çiftçiye 150 bin çilek fidesi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS -  Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Sivas'ta meyvecilik faaliyetlerinin yaygınlaşması ve organik tarımın teşvik edilmesi amacıyla Ulaş ilçesi Tutmaç köyünde çilek fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Düzenlenen programa Vali Zübeyir Kemelek, Genel Sekreter Salih Ayhan, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim Dağlıoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, İl Müftüsü Yusuf Şahin ile yöre halkı katıldı.

 

Köylerde fiziki imkanların daha sağlıklı bir yapıya kavuşması, hayvancılığın gelişmesi, organik ürün tüketiminin teşvik edilmesi için İdarenin önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Genel Sekreter Ayhan, yapılan bu çalışmalarla kırsalın artık daha cazip alanlar olmaya başladığını dile getirdi. Sivas'ın tarım ve hayvancılığına destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini ifade eden Ayhan, "Prensibimiz şudur; birimlerimizin bir gün sonrası bir gün öncesinden, bir ay sonrası bir ay öncesinden her zaman daha ileri olacak. Tarımsal
Hizmetler Müdürlüğümüz geçen yıl 5 milyon TL'lik bir para harcadı. Bu yılda 7 milyon civarında bir harcama yapacaklar. Taşrada vatandaşlarımıza fırsat eşitliği sağlama azmindeyiz." dedi.S

 

ivas Valisi Zübeyir Kemelek ise projenin çiftçilerden gelen talep doğrultusunda uygulanmaya konulduğunu belirterek bu tür çalışmalara her zaman destek vereceklerini dile getirdi.

 

Çiftçilerin devletten beklemeden, kendi çabalarıyla en uygun üretimi yapma yönünde isteklerinin son derece memnun edici olduğunu ifade eden Valimiz Kemelek, "Birim değeri en yüksek ürünü üretmemiz gerekir. Buğday ve arpa tarımı ile para kazanma imkânı azaldı. Bir kilogram çilek ile organik çilek arasında fiyat farkı var. Organik çileğin üretimi biraz zahmetli olabilir ama satışta çiftçiye olumlu yansıması oluyor. Bu tarz üretim tekniklerini bir çiftçinin kendi başına yürütmesi mümkün değil; dernek, kooperatif gibi birden çok kişinin el ele vermesi şeklinde başlar ve çalışmalar bu şekliyle yürütülürse başarı oranı da o denli yüksek olur. Burada da onu görüyoruz. Ulaş Kalkındırma Derneği çilekle kalmamış, ürün çeşitliliğini artırarak köy tavukçuluğuna ve bala yönelik çalışmalarda gerçekleştirmiş." dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Kemelek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan ve beraberindekiler bir çiftçinin tarlasına çilek fidesi dikti. İl Müftüsü Yusuf Şahin de üretimin bereketli olması için dua okudu.

 

Sivas'ta çiftçilerin organik tarıma yönlendirilerek ürün çeşitliliğinin artırılması, alternatif geçim kaynaklarının oluşturulması ve çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, 16 köyden 50 çiftçiye 150 bin çilek fidesi ve 40 bin metre damlama sulama borusu dağıtıldı.(Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir