• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Akil İnsanlar Heyeti Gaziantep`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Akil İnsanlar heyetinin Güneydoğu Anadolu grubunda yer alan: Yılmaz Ensaroğlu, Kezban Hatemi, Etyen Mahçupyan, Fazıl Hüsnü Erdem ve Ahmet Faruk Ünal, Gaziantep`te çeşitli temaslarda  bulundu.Heyet, Anatolion Otel`de  İlk önce, gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin dışında salonda bulunan ve izinsiz şekilde söz almaya çalışan İşçi Parti il yöneticileri toplantıda kısa süreli gerginliğin yaşanmasına neden oldu.
 
Tüm kesimlerin barıştan yana olduğu kanaatinde olduklarını belirten Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu grubunda yer alan Avukat Kezban Hatemi, "Ülkemizde kanın akmasının önlenmesi hepimizin sorunudur. Herkesin barıştan yana olduğu kanaatindeyim. Ama diyalog kuramıyoruz." İfadelerinİ  kullandı.
 
Heyette bulunan Mazlum-Der Genel Başkanı Av.  Ahmet Faruk Ünsal ise, Kürt sorunun sadece 30 yıllık bir sorun olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.
 
Çözüm süreçlerinin savaşmaktan çok daha zor ve karmaşık olduğunu belirten Yılmaz Ensaroğlu ise, "Bunun için de gerektiğinde bedel ödemeyi de göze alacaksınız. Kahraman olduğumuz için değil ama gerçekten kanın durmasını istiyorsak, demokrasinin herkes için kökleşmesini istiyorsak elimizin taşına altına girmesine de rıza göstermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
 
"Türkiye`nin bu hale gelmesinin nedeni kırmızı çizgileridir"
Toplantıda bulunan bir gazetecinin çözüm sürecinde Türkiye`nin kırmızı çizgileri korunacak mı? sorusuna cevap veren Yazar Etyen Mahçupyan ise:"Türkiye devletinin kırmızı çizgileri meşru mu ki onların aşılmaması bir değer olsun. Türkiye`nin bu hale gelmesinin nedeni Türkiye`nin kırmızı çizgileri zaten, devletin kırmızı çizgileri. O kırmızı çizgilerin devam etmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.
 
Kırmızı çizgilerin tüm kesimler tarafından yeniden çizilmesi gerektiğini belirten Mahçupyan, "Kırmızı çizgileri bütün kimlikler olarak beraber çizersek eğer, Türkiye, Türkiye olarak devam edecektir."dedi.
 
Öte yandan; Akil İnsanlar`ın toplantıya başladığı otelin önünde toplanan 30 kişilik bir grup çalışmalarını protesto etti. Ellerinde taşıdıkları bayraklarla otelin önünde toplanan kalabalık grup,  sık sık AK Parti aleyhine sloganlar attı. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sonrasında kalabalık grup sessizce dağıldı.

Heyet, daha sonra iş adamları ve akademisyenlerle ayrı ayrı toplantı yaptı.(Şefik Mert- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir