• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Sivas'taki köylere parke taşı geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS -  Parke tesislerinde incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, tesisteki çalışmaları yerinde görerek, Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürü
İsmail Güner'den bilgi aldı.Genel Sekreter Salih Ayhan, Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde, bu yıl parke tesislerinde üretime çift vardiya sistemi ile başlandığını söyledi. Yıl sonuna kadar 150 bin metrekare parke üretimi gerçekleştirileceğini ifade eden Ayhan, yatırım programında yer alan 132 köyün parkesinin yapılmasının hedeflendiğini belirtti. Geçmiş yıllara göre daha profesyonel bir çalışma yapılması için tesiste yenileme çalışmaları yapıldığını anlatan Ayhan, "Tesiste parkelerimizin tabyaları, bordürleri ve makineleri yenilenerek ilimizin kırsal altyapısına büyük katkı sağlanması amaçlanmaktadır." dedi.

 

2011 yılında 30 bin metrekare ve 2012 yılında 103.000 metrekare parke üretildiğini hatırlatan Ayhan, 2013 yılı iş sezonunda bu rakamın daha da artırılarak birçok köyün parkesinin yapılacağını dile getirdi. Parke tesislerinde 27 personelin çalıştığını ifade eden Ayhan, "Burada canla başla çalışan personelimize, Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi başarılı çalışmaları ile her alanda farkını gösterecektir. Hedefimiz köylerimizin altyapı sorunlarını çözmektir. İnşallah kırsalda yapacağımız çalışmalarla köylerimiz daha temiz bir çevreye kavuşacaktır."ifadesini kullandı. İl Özel İdaresi yatırım programında 56, Kırsal Altyapıyı Destekleme Projesi kapsamında ise 76 köyün parkesinin yapılacağını belirten Ayhan, "Hedefimiz programımızda yer alan işleri biran öncebitirmektir." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir