• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bakan Karaismailoğlu: Yağ yüklü gemilerimiz yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Karaismailoğlu bir TV'nin ana haber yayına katılarak Ukrayna krizi nedeniyle bölgedeki limanlarda bekletilen gemilerin durumu hakkında bilgi verdi.

Rusya'nın Azak Denizi'nde 18 tane Türkiyelilere ait geminin olduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, "Bunların 6 tanesi özellikle zeytinyağı yüklüydü. Bunlarda 28 bin ton ayçiçek yağı vardı O ayçiçek yağı yüklü 6 geminin bir tanesi bu gece Türk karasularına ulaşmış olacak. Diğer 5 tanesi de yolda. Ayrıca bizim Rusya'ya Ro-Ro seferlerimiz de devam ediyor."

"Problemimiz, Ukrayna limanlarında bekleyen 23 gemimiz"

Şu an için Rusya limanlarıyla ilgili bir problemin olmadığını ifade eden Karaismailoğlu, "Problemimiz, Ukrayna limanlarında bekleyen 23 gemimiz. Orada da 200'ün üzerinde mürettebat vardı."

Ukrayna'daki gemilerden 100'e yakın kişiyi tahliye ettik

Karaismiloğlu, Ukrayna limanlarında mahsur kalan gemilerin mürettabatının tahliyesi içinse çalışmaların sürdüğünü aktardı:

"Tahliye talebi olan 100'e yakın vatandaşımızı oradan aldık ama diğer kalan vatandaşlarımızın tahliyesi yok. Şu an gemilerinde onlar. Onlarla ilgili de yoğun bir çalışma var." diye belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir