• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
`Geleceğin Jobs`u, Gates`i Türkiye`den Çıkabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Başkanı Barack Obama`nın Türkiye`den Sorumlu Bilim Danışmanı Dr. Susan Hockfield, Türkiye`nin genç nüfusu ve hızla büyüyen ekonomisinin büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, "Geleceğin Steve Jobs`u, Bill Gates`i buradan çıkabilir. Geleceğin Nobel Ödülü bu ülkede yapılmış çalışmaların sonucunda gelebilir" dedi.

Sabancı Üniversitesi`nin Tuzla`daki ana yerleşkesinde bulunan Nanoteknoloji Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Hockfield, Türkiye ziyaretine ilişkin soruları cevapladı.

Türkiye`nin son 10 yıldaki ekonomik büyümesinden övgüyle bahseden Hockfield, "Umarım bir sonraki Steve Jobs`a siz sahip olursunuz. Geçen akşam Türkiye`den bazı girişimcilerle, Ankara`daki bazı teknoparkların liderleri ile görüştüm. Onlarla görüşmek en az Silikon Vadisi`ndeki girişimcilerle görüşmek kadar heyecan vericiydi. Geleceğin Steve Jobs`u, Bill Gates`i buradan çıkabilir. Geleceğin Nobel Ödülü bu ülkede yapılmış çalışmaların sonucunda gelebilir" diye konuştu.

Türkiye`nin son yıllarda ekonomik büyümesine paralel olarak yürüttüğü araştırma ve geliştirme çalışmalarının önümüzdeki yıllarda ABD ve Türkiye arasında daha fazla ortak projenin üretilmesine katkıda bulunacağının vurgulayan Hockfield, "Türkiye`nin son on yılda başardıklarını birçok insan Türk Mucizesi olarak nitelendiriyor. Bence mucizeden ziyade güçlü politikaların ve bu politikaları sahiplenen istekli, zeki insanların çalışmalarının bir sonucu" ifadesini kullandı.

"2023 HEDEFİNDEN ÇOK ETKİLENDİM"

Türkiye ziyareti kapsamında Ankara ve İstanbul`da Türkiye hükümeti bakanları, özel sektör temsilcileri, girişimciler ve öğrencilerle görüşmeler yapan Hockfield, "Türkiye`nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alma hedefinden çok etkilendim. Cumhuriyet`in 100. yılında bu hedefe ulaşılmak istenmesi bence heyecan verici... Türkiye`de son 2,5 gündür yaptığım görüşmelerde, Türkiye`nin bu hedefe ulaşması birçok temel elementin varolduğunu gördüm" dedi.

"YERLİ OTOMOTİV İÇİN HEYECAN VERİCİ BİR ZAMAN"

Aynı zamanda MIT (Massachusetts Institute of Technology) Üniversitesi`nin ilk kadın Başkanı olarak 2004-2012 yılları arasında görev yapan, ABD`de bilim ve sanayi dünyasının adımlarını ve açıklamalarını yakından takip ettiği Hockfield, Türkiye`nin yerli otomotiv üretme hedefine ilişkin olarak, "Üretime geçmek için son derece heyecan verici bir zaman" değerlendirmesinde bulundu.

Hockfield, "Türkiye gerçekten güçlü bir KOBİ altyapısına sahip. Bu da otomotiv sektörü oldukça hassas bir konu. Türkiye otomobil üretebiliyor. Bu benım anlayabildiğim fakat daha önce bazı insanların yapılamayacağını söylediği bir şey. Otomotive sektöründe ve ağır sanayi alanında Türkiye`ye önemli bir role sahip" diye konuştu. (AA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir