• DOLAR 32.505
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2501.309
  • ...
Bursa şehir merkezi beyaza büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa'da aralıksız kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün geceden beri etkisini artıran yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bursa Şehir merkezlerinden 15 Temmuz Meydanı,  Fevzi Çakmak Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi beyaza büründü.

Şehir merkezinde Bursa-Ankara ve Bursa-İzmir istikametinde zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Yaz lastiği ile yola çıkan araçlar ilerleyemeyince trafikte uzun süreli aksamalar meydana geldi.

Kar yağışı yarına kadar devam edecek

Bursa'da, Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yarın sabaha kadar devam etmesi, yarın ise sağanak kar şeklinde etkisini göstermesi bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 2 ‎°C dereceye kadar düştü.

Öte yandan hava sıcaklığının eksi 16 dereceye düştüğü Uludağ'ın zirvesinde, kar kalınlığı da sabah saatlerinde 2 metre 30 santim olarak ölçüldü. Uludağ'da kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini göstereceği öğrenildi.

Bursa Valiliği uyarılarda bulundu

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimizde kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere 12.03.2022 Cumartesi günü gece saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı tahmin edildiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Valilik açıklamasında kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir