• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Regaip Kandili Coşkusu Türkiye`yi Sardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla camiler doldu.

-İstanbul -

Kandil dolayısıyla kentteki birçok camide İstanbul Müftülüğü`nce özel programlar düzenlenirken, Sultanahmet Camisi`ndeki programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Caminin avlusu da tamamen doldu.

Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, yaptığı konuşmada, Regaip Kandili`nin, ülke, millet, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Bu gece, Allah`ın rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Üstündağ, Müslümanların bu geceyi dua ederek geçirmesinin önemini vurguladı.

Ayasofya Hafızlar Topluluğu`nun seslendirdiği ilahilerle devam eden programda vatandaşlar, Kur`an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi, namaz kılıp dua etti.

Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzeddin Konuk`un yaptırdığı duanın ardından program sona erdi.

Cami çıkışında vatandaşlara lokum ikram edildi.

-Ankara -

Üç aylara ulaşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Hacıbayram Camisi`nde düzenlenen kandil programına da büyük ilgi gösterdi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasının ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi.

Aileleriyle kandili idrak eden vatandaşlar, günahlarının affı ve dileklerinin kabulü için dua etti. Cami çıkışında, vatandaşlara lokum, şeker ve kandil simidi ikram edildi.

-Hatay -

Hatay`da, tarihi Habib-i Neccar Camisi başta olmak üzere kentteki çoğu camide kandil programı düzenlendi.

Kentin en önemli dini mekanlarından biri olan ve Anadolu`da inşa edilen ilk cami olduğuna inanılan Habib-i Neccar Camisi`nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Kentteki çoğu camide düzenlenen kandil programlarına kadın ve çocuklar da ilgi gösterdi.

Cami çıkışında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

-Reyhanlı -

Reyhanlı ilçesinde de camilerde kandil programı düzenlendi.

Mustafa Şevki Paşa Camisi`nde düzenlenen programda bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Programda, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

-Adana-

Kandil dolayısıyla Adana`da, başta Sabancı Merkez Camisi olmak üzere kentteki çoğu camide kandil programı düzenlendi.

Kullanım alanı açısından Türkiye`nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Sabancı Merkez Camisi`nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.

Kentteki çoğu camide düzenlenen kandil programlarına kadın ve çocuklar da ilgi gösterdi.

-Edirne -

Edirneliler, başta Selimiye Camisi, Eski Cami ve Üç Şerefeli Cami olmak üzere, kentteki camilerde namaz kıldı. Kandil dolayısıyla kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi, özel programlara katıldı. Camilerde namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur`an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Edirne Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan, Selimiye Camisi`nde yaptığı konuşmada, "üç aylar" olarak bilinen aylarda manevi coşkunun daha da yoğun yaşandığını söyledi.

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir