• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Gaziantep’te pansiyonda konaklayan öğrencilere bisiklet dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) iş birliğinde okul spor kulüplerine 20 bin Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü (GFK) forması ve kent genelindeki pansiyonlu okullara bin adet bisiklet dağıtımı yapıldı.

Akkent Spor Köyü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, bisikletlerle pansiyonda kalan her öğrencinin ulaşımına destek olacaklarını belirtti.

“60’ın üzerinde spor tesisi yaptık”

Öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu dile getiren Gül, “Dünyada kabul edilmiş bir yeşil şehir anlayışı var. Bunun da en önemli ayaklarından biri bisiklet yollarının artmasıdır. Burada hem büyükşehir hem de merkez ilçe belediyelerimiz çok fazla bisiklet yolu yaptı. Bu bisiklet yollarının kullanılması çok önemli. GFK bizim kıymetli bir kulübümüz. Teknik ekibe ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Okul kulüplerinde olan forma ihtiyacının giderilmesi için destek verdiler. Spor şehri Gaziantep markasının yaygınlaşması için bir diğer önemli konu, spor altyapısıdır. Bu kapsamda son 3 yılda büyükşehir ilçe belediyeler ve bakanlığın katkılarıyla 60’ın üzerinde tesis yaptık. Bu sayı yakın zamanda 100’ü bulacak.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “spor dostu” Gaziantep sloganından hareketle kurumlar arası iş birliğiyle Gaziantep için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

“Herkesin mutlaka yatkın olduğu bir sporu yapması ve geliştirmesi gerekiyor”

Şahin, “spor şehri” Gaziantep anlayışının kent ve ülke için ciddi bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Herkesin mutlaka yatkın olduğu bir sporu yapması ve geliştirmesi gerekiyor. Temel eğitim alanında matematik, fizik, kimya gibi dersler çok önemli fakat bunun yanında sporun da ayrı bir önemi mevcut. Yeteneklerin gün yüzüne çıkması ve gençlerimizin çeşitli platformlarda ülkemizi gururlandırması gerekiyor. Şu anda ülkede ve Gaziantep ölçeğinde spor altyapısı güçlendiriliyor, kulüpleşme artıyor. Böylelikle çocukların ve gençlerin yeteneklerine uygun sahalarda tecrübe kazanması kaçınılmaz oluyor. Bu da beraberinde öz güveni ve başarıyı getiriyor.” diye konuştu.

“Spor öz güvendir”

Türkiye çapında tesisleşmede çok iyi bir grafiğe sahip olunduğunu ifade eden Şahin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi spor hayattır. Spor öz güvendir. İnsan kendine güvenmeli. Kendi vücudumuza, kendi aklımıza ve kendi şehrimize güveneceğiz. Belediye bünyesinde kurduğumuz Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı ile 3 yıllık gibi bir süre zarfında 600 madalya kazandık. Azıcık bir dokunuş ve destekle muhteşem sonuçlar alıyoruz. İşte bu konuda büyük bir gayretle çalışarak daha güzel sonuçlar almayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Havayı kirletmemeliyiz”

Bisikletin insan vücudunu dinamik tuttuğu ve çevre sağlığı için önemli olduğunu dile getiren Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz artık yeşil şehiriz. Buna bakınca artık karbondioksit salınımının belli bir ölçüde tutularak şehrin çevre dostu imajına güç kazandırılması gerekiyor. Havayı kirletmemeliyiz. Avrupa’nın en büyük sorunlarına baktığınızda bisiklet parkularının eksikliği olduğunu göreceksiniz. Biz bisiklet yollarımızı yaptığımız çalışmalar nezdinde her gün genişletiyoruz.”

“Gaziantep spor yapmaya çok müsait bir şehir”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise sporun insan hayatı için çok önemli bir noktada yer aldığını dile getirerek, “Spor insanı zinde tutar. Spor yeme-içme gibi zaruri bir ihtiyaçtır. Gaziantep, yöneticilerimiz sayesinde spor şehri noktasında çok mesafe aldı. Tesisleşme noktasında da Gaziantep spor yapmaya çok müsait bir şehir. Çünkü Gaziantep, gastronomi şehri. Güçlü enerjimizle spora çok müsait bir yapımız var. Bugün dağıtımı yapılan bisikletlerle öğrencilerimiz çok daha hareketli günler geçirerek kendilerini dinç ve zinde tutarak sağlıklarını koruyacak.” diye konuştu.

“Spora olan destek devam edecek”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, spora vermiş olduğu desteklerden dolayı Vali Gül’e, Başkan Şahin’e ve Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Gaziantep nüfusunun yarısı 30 yaşın altında olan genç nüfusa sahip bir şehir. Bu şehirde 600 binin üzerinde öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin akademik çalışmalarının yanında sportif etkinliklere katılması noktasına tüm yöneticiler elinden gelen desteği ve gayreti sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisiklet ve forma dağıtıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir