• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf Kimdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya kurulduğundan beri her zaman ve asırda mazlum ve mustazalar var olmuştur. HZ.Adem`den Hz.Muhammed(sav)`e ve Peygamberimizden günümüze mazlum ve mustazaflar vardır.


 

Bunlar toplum içinde ezilmiş, hor görülmüş bundan daha da ileri gidilip haşa insanlıktan bile sayılmamışlardır. Dışlanmalarının nedeni ise fakir ve yoksul, yetim ve güçsüz olmalarındandır.
Cahiliye devrinde olduğu gibi günümüzde de ezilenler, dışlananlar var olmuştur. Ama onlar nasıl pes etmedilerse bizlerde pes etmiyeceğiz. Çünkü Allah`ın izniyle doğru yolda olanlar bizleriz. Bizler bu dünyada insandan sayılmayabilir, fakir, yoksul ve kimsesiz olabiliriz fakat unutmayın ki bizim Allah`ımız, kitabımız ve güçlü bir inancımız var. Bunlar olduktan sonra dünyada zengin olmanın ne faydası var ki zaten dünya geçicidir, biticidir ve fanidir. Üç günlük dünya için ebedi olan dünyamızı feda etmeyiz.
 

Arkadaşlar bizler mazlum ve mustazaf olabiliriz ama bu demek değil ki bizler, zalimlere ve diktatörlere baş eğeceğiz. Biz Allah`ın izniyle her daim direneceğiz. Evlerimize baskınlarda yapılsa, böşörtüleri bahane edip okul kapısından içeride alınmasak, elli değil yüz yıl da ceza kesseler biz bu meydanı o zalimlere bırakmayacağız. İnşaallah…
Zalimler var oldukça bilinsin ki mustazaflarda; Hüseyinlerde var olacaklardır. Her daim zalimlerin korkulu rüyaları olacaklardır.
 

Tabi bunların olabilmesi için bizim bulunduğumuz bölgede Kur`an talabeleri yetiştirmeliyiz. Bu dünyada İslam davasına sahip mücahidler yetiştireceğiz…
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.


Burhan Dağ / Kahta - Yaş: 17
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir