• DOLAR 32.49
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2491.3
  • ...
HÜDA PAR`dan Reyhanlı`da taziye ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY  - Reyhanlı’da gerçekleştirilen saldırılardan sonra ilçeye ikinci defa gelen HÜDA PAR heyeti saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu.

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir, Hatay İl Başkanı Ömer Cengiz Özkan, Osmaniye İl Başkanı Osman Aslan ve Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Kerem Özdil`den oluşan heyete partililer de eşlik etti.

Saldırıda hayatını kaybedenler için kurulan taziye çadırlarında taziyelerini sunan Heyet Başkanı Salih Demir burada yaptığı konuşmada, “Yaşanan bu acı ve elim olay hepimizin yüreğini yakmıştır. Maalesef bu tür insanlık dışı salıdırlar, küçük büyük, kadın erkek, genç yaşlı, suçlu ve suçsuz ayırt etmiyor. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden 53 masum vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine dost ve akrabalarına sabırlar diliyoruz.”dedi.

Taziye ziyaretlerinden sonra Reyhanlı`da bulunan bazı esnafları da ziyaret eden heyet, iş yerlerinde oluşan maddi hasarlar hakkında bilgi aldı.

Heyet, daha sonra Reyhanlı’da bulunan bazı Suriyeli aileleri  ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyet adına açıklama yapan Demir, “Burada yaşanan bu olaydan sonra ilçede bulunan Suriyeliler şu an büyük bir korku içerisinde evlerinde çıkmıyorlar. Çünkü burada bazı art niyetli insanlar ve gruplar bu olaylardan suçu bulunmayan Suriyelileri hedef gösteriyor. Hükümet buna acilen bir çözüm bulmalıdır. Siyasi partiler ve tüm STK’lar özellikle buradaki halkı sağduyuya çağırmalıdırlar. Diyanet işleri Başkanlığı bu mesele ile alakalı hutbeler verdirmelidir.”dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir