• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Alkollü Yakalanan Sürücülere Kötü Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç`in başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu`nda, alkol satışına ilişkin düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve KHK`larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü.

Dün teklifin 17 maddesini kabul eden komisyon, bugünkü çalışmalarında da bazı değişiklikler yaparak teklifi benimsedi.

Buna göre, trafik cezalarında 100 promilin üzerinde alkolle yakalanan sürücülere, TCK`nın 2 yıla kadar hapis cezasını öngören 179. maddesine göre işlem yapılacak.

Sürücü alkol kontrollerinde alkol tespit cihazı ile ölçüme izin vermiyorsa 100 promil alkollü sayılacak. Değişik uyuşturucular kullanarak araç kullananlara ilişkin de düzenleme yapıldı. Buna göre, sürücü uyuşturucu ile yakalanırsa ehliyetine 5 yıla kadar el konulacak.

Alkol satan firmalara ellerindeki mevcut alkollü içkilerin ambalajları üzerine "alkol ürünlerinin zararlarını belirten Türkçe uyarılar koymaları" için 12 ay süre verildi.

Alkollü içeceklerin reklamının olduğu kapalı ya da açık işletmelere ise tabelalarını kaldırmaları için bir yıl süre tanındı.

"Alkollü içkiler çocuklara satılamaz" hükmü, "18 yaşını doldurmuş çocuklara satılamaz" şeklinde değiştirildi.

Teklifteki "Dışarıda tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamaz" hükmü, "tesis sınırları dışında satılamaz" şeklinde değiştirilerek, işyerinin ya da lokantanın önü "tesis sınırları" içine alındı. Böylece, işyeri lokantasının bahçesinde içki servisi yapabilecek. İşyeri, belediyeden ruhsat aldıysa ve kaldırımı kullanabiliyorsa orada da bu servisi yapabilecek.

Turizm belgeli içki satışı yapılan yerlerin ibadethaneler ile okullara 100 metre uzaklıkta olması şartı aranmayacak. Geçici bir düzenlemeyle de mevcut işletmelerde de bu şartın aranmayacağı hüküm altına alındı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir