• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Okulda Kıyafet Serbestliğiyle İlgili Yeni Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda kılık kıyafet ile ilgili kararı velilere bıraktıklarını, özel okullarda olduğu gibi devlet okullarında formaya devam edilip edilmeyeceğine velilerin karar vereceğini bildirdi.

"SEÇİM HAKKI VELİLERİN"

Avcı, şunları söyledi:

"Yönetmeliğe göre özel okullar yüzde 60`ı velilerin okul aile birliği toplandığı zaman velilerin yüzde 60`ı `biz formayla devam edelim` derse formaya devam edebiliyorlar. Devlet okullarında da aynı şeyin olmaması için bir neden yok. Şu anda Sivas`ta Tokat`ta birkaç okulda bana sordular Meclis`te arkadaşlar, Sivas`ta bir ortaokul, Tokat`ta bir lise veliler toplanmışlar `biz önümüzdeki yıl formaya devam edelim` diye karar almışlar . Bunu bana sordular bu konuda bir müeyyide yapacak mısınız? `Milli Eğitim olarak, bunun müeyyidesi olmaz` dedim. Biz ne dedik; serbest kıyafet demekle `serbest seçim hakkı` demektir yani velilerin seçim hakkı var. Veliler eğer toplanıp `biz şöyle bir forma üzerinde devam edelim` diye bir karar alırlarsa ekseriyetle memnuniyetler devam eder, bunda bir sakınca yok. "

"BÖYLECE SEÇENEKLERİ GENİŞLETİYORUZ"

Bunun serbest kıyafetten geri adım anlamına gelmediğini vurgulayan Bakan Avcı, "Bu, serbest kıyafetteki seçenekleri genişletmek anlamındadır. Rahatça seçimlerini yapabilirler. Zorla `formayı devam ettireceksiniz şu formayı giyeceksiniz` diye ne Milli Eğitim Bakanlığı olarak ne de bir başkasının dayatması doğru olmaz" şeklinde konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir