• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Umut Kervanı Vakfı Afganistan'da yardım çalışmalarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

40 yıl boyunca devam eden savaş ve 20 yıllık ABD işgali sebebiyle dar bir alana sıkıştırılan ve başta ekonomi olmak üzere her alanda geri bırakılan Afganistan halkı, zor günler geçiriyor.

Evlerine bir kuru ekmek götürebilmek adına üzerindeki elbisesini, ayakkabısını satmak zorunda kalan Afganistan halkı, Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkeleri, vicdan sahibi olan tüm devlet ve uluslararası kuruluşlardan yardım bekliyor.

 

Umut Kervanı ile bazı ortak çalışmalar yürüten Çeşmi Ümit Vakfı Başkanı Seyyid Nimetullah Sadat'ın Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Umut Kervanı aracılığıyla Rehber TV'de Afganistan için başlatılan kampanya sonrasında toplanan yardımlar, Umut Kervanı yetkilileri tarafından bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.

Gıda, giyim, kurban, kışlık yakacak, su kuyusu, Kur'an-ı Kerim dağıtımı gibi çok sayıda farklı projeyi hayata geçirmek adına Başkent Kabil'de faaliyetlerine başlayan Umut Kervanı, Begrami ilçesinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulundu.

Yapılan çalışma hakkında açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, "Umut Kervanı olarak şu anda Afganistan'dayız. Muhtaç ailelerimize gıda paketlerini dağıtacağız. Bize bağış yapan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Ümmetin bir parçası olan bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için seferber olduk. Yardım çalışmalarımız devam edecek. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Gıda dağıtım programı, Çeşmi Ümit Vakfı Başkanı Seyyid Nimetullah Sadat'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir