• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Rusya ve destekçilerine “Ölüm” demek serbest!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'un ana şirketi Meta, Ukrayna'daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vereceğini duyurdu.

Ukrayna'daki Rus işgalinin neticesi olarak, Rusya Devlet Başkanı Putin, savaş hakkında yalan bilgi yayanlara 15 yıla kadar hapis cezasını onaylamıştı.

Haberin ardından CNN, Bloomberg gibi kuruluşlar Rusya'daki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Sosyal medya engellenmişti!

Rusya'dan ayrıca Facebook'a erişim engeli getirildiği duyurularak, “4 Mart 2022’de, Rusya Federasyonu topraklarında Facebook sosyal medya ağına erişimin engellenmesine karar verildi” denilmişti.

Rusya’ya karşı şiddet içeriklere izin!

Meta İletişim Direktörü Andy Stone yaptığı yazılı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonucu, 'Rus işgalcilere ölüm' gibi normalde kurallarımızı ihlal edecek şiddet içerikli siyasi ifade türlerine geçici olarak izin veriyoruz. Rus sivillere karşı belirli içeriklere halen izin vermiyoruz." ifadesini kullandı.

Washington Post'un haberine göre Meta, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "ölüm" çağrısı yapan içeriklere de izin vereceğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir