• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep'te düzenlenen “Baba Okulu” seminerleri sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun ilgi gören ve 4 hafta süren seminerlere düzenli olarak katılanlara sertifikalar verilirken, son seminerin konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut oldu.

Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Akbulut, babanın çocuğun bebeklikten halife olmaya doğru yürüyüşünün kahramanı olduğunu ifade etti.

Evladın vazgeçilmeyen duanın karşılığı olduğunu ifade eden Akbulut, “Bu eğitimlere ayırdığımız zamanların ailemize huzur ve muhabbet olarak döneceğine inanıyorum. Evlat vazgeçilmeyen duanın karşılığıdır. Hazreti İbrahim’in ifadesi ile evlat göz aydınlığıdır. Kur’an’ı Kerim aileyi ‘baba’ ile ikame ediyor. Baba; çocuğun bebeklikten halife olmaya doğru yürüyüşünün kahramanıdır.” dedi.

“Yeryüzünde kurulan ilk sosyal kurum ailedir”

Akbulut, “Bu eğitimlerden sonra ailemize ve evimize farklı bir bakış açısı ile bakacağız. Kadın ve erkeğin yaratılmasıyla ilk aile kurulmuş oldu. Dolayısıyla ilk kurulan sosyal kurum ailedir. Ailenin bizdeki karşılığı ise yuvadır. Yuva bir binadan yapıdan ziyade huzurun, bereketin ve adaletin bulunduğu yerdir.” ifadelerini kullandı.

Adalet, merhamet ve sevginin, ailenin temelinde olması gereken değerler olduğunu ifade eden Akbulut, “Yüce Allah (Celle Celaluhu) Kur’an’ı Kerim’de aileyi baba ile ikame ediyor. Baba kendisine verilen emaneti insan olma onuruyla buluşturan canından can, kanından kan veren kişidir.” diye konuştu.

Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, “Vakit ayırarak bu eğitimlere zaman ayıran ailelerimize teşekkür ediyorum. Bu eğitimleri ailede babanın rolünü güçlendirmek için düzenliyoruz. Dolayısıyla aile bağlarını kuvvetlendirmiş olacağız. Buraya gelerek aslında kendimize vakit ayırmış oluyoruz. Ayırdığımız bu vakitlerin huzur ve muhabbet olarak ailemize döneceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Program katılımcılara sertifika takdimi ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir