• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Doktor sıkıntısı halkın mağduriyetine yol açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Devlet Hastanesi'nde bazı branşlarda doktor eksikliğinin yaşandığını ve vatandaşların bu problemleri kendilerine ilettiğini dile getiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, ildeki doktor eksikliğinin hastaları mağdur durumda bıraktığını söyledi.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Gengörü'yü makamında ziyaret eden Alpaya ve beraberindeki heyet doktor eksikliği konusunun birçok ilde bulunduğunu, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini kaydetti,

Ziyaret sonrası konuşan Alpaya, ziyaret amacını şöyle dile getirdi:

"Devlet Hastanemiz Başhekimi Sayın Ramazan Gengörü'ye yaptığımız ziyarette, vatandaşlarımızın yaşadığı başlıca sağlık problemlerini dile getirdik. Yaşanan sıkıntıların sadece ilimize has olmadığını ve birçok ilde benzer problemlerin yaşandığının farkındayız. Fakat ilimizde sağlık konusunda sebebi ne olursa olsun neticesi vatandaşlarımız için büyük bir mağduriyete dönüşmüş bulunmaktadır. Tam da bu noktada gördüğümüz lüzum üzere ziyaret ettiğimiz Sayın Gengörü'ye bu minvalde sorunları aktardık. Hastane yönetiminin büyük bir hassasiyetle eksiklikleri giderme çabasında olduklarını gördük." dedi.

Alpaya, "Geçtiğimiz günlerde bizlere ulaşan, Onkoloji bölümündeki doktor eksikliği ve aile hekimliklerinin daha aktifleştirilmesi ve güçlendirilmesi hususunda yine basına konuşmuştuk. Bu ziyaretimizde ise hem bazı branşlardaki doktor eksikliklerini hem de hasta randevu sistemindeki aksamalardan doğan mağduriyetleri ilgili makama sunmuş olduk. Bu konuda hastane yönetiminin bir gayret ve çabası var, lakin daha üst makamlarda bulunan yetkililere ve ilimizin milletvekillerine buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. İlimizdeki bu eksiklikler ve yaşanan mağduriyetler umarım bir an önce çözüme kavuşur." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir