• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
 AK Parti`den Kıyak Yasada Dilekçe Sürprizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ CHP, MHP ve BDP`lilerinn önce imzalayıp sonra imzalarını geri çektikleri "Milletvekillerine yeni haklar tanıyan" kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekillerine yeni haklar getiren kanun teklifi önce 4 parti tarafından kabul edilmiş, daha sonra da MHP, CHP ve BDP imzalarını geri çekmişti.

Bunun üzerine AK Parti adına bir açıklama yapan Hüseyin Çelik de imzalarının arkasında olduklarını söylemişti. Ardından da imzalarını geri çeken BDP, CHP ve MHP`ye hitaben "O zaman siz o haklardan yararlanmazsınız, olur biter" demişti.

Bozdağ; `Milletvekilleriyle ilgili bir kanun gündeme getirdiğimizde kıyamet koparılıyor. Bu milleti sevmeyenlerin milletin temsilcilerini parlamentoyu itibarsızlaştırmak isteyenlerin milletvekilleri üzerinden millet düşmanlığı yapmasından başka bir şey değil. Bu teklif çıkacaktır ve aynen çıkacaktır. Doğru bir tekliftir biz doğru olmayan bir şeyin altına bugüne kadar imzamızı atmadık` dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ teklifin tepki çeken bölümleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Bozdağ; `Trafikte geçiş üstünlüğü olan yer nerde var? Otobanlarda falan. Uygulanmaz bile belki de. Şimdi pasaport deniyor. Bu memlekette bir sürü bürokratın var. 4 binden fazla bürokrat emekli olduktan sonra bile bu pasaportu taşıyor. Falan bürokrat kullanıyor kıyamet kopmuyor yanlış olmuyor milletvekili kullandığı zaman niye yanlış olsun?` diye konuştu.

MHP, CHP VE BDP`YE SÜRPRİZ
AK Parti kanunu çıkarırken kanuna `istemeyenler başvurdukları takdirde bu haklardan yararlanmama hakkına sahiptir` maddesi eklenecek ve haklardan yararlanmak istemeyen varsa belli bir süre içinde Meclis Başkanlığına yazılı başvuru yapması istenecek.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir