• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Kılıçdaroğlu `Esad` Benzetmesi İçin Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, ile aralarında yaşanan gerginliğe açıklık getirdi.

HEM SÖZLÜ TEPKİ HEM RANDEVU İPTALİ

Kılıçdaroğlu dün Brüksel`deki Avrupa Parlamentosu`nda düzenledikleri ortak basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı Beşar Esad`a benzetmiş ve Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda tepki göstererek, toplantıyı terk etmişti. Bu olayın ardından ikilinin, Swoboda`nın makamında gerçekleşmesi planlanan görüşmesi de iptal edilmişti.

Kılıçdaroğlu bu olayın ardından Türkiye`ye döner dönmez bir basın toplantısı düzenledi.

İşte Kılıçdaroğlu`nun o açıklaması:

Dün yaşananlar tamamen bizi susturmaya yöneliktir. Orada bizi konuşturmak istemediler. Biz de görüşmekten vazgeçtik.

Kimse orada yaptığımız temasları görmüyor. Benim Esad ile Erdoğan arasnda fark yoktur sadece ton farkı vardır diye zaten söylemiştim.

Bana dediler ki Esad`ı destekliyorsun. Ben de kendilerine diyorum ki ikisi arasında ton farkı yok.

Ben Esad`ı tanımam etmem. Onunla tatil yapmadım. Biz baskıcı olan her şeye karşıyız.

Yasama ve yargıyı ayak bağı olarak gören bir başabakanı biri çıksın da demokrat desin. Şimdi ben onlara soruyorum; bu söz ortadayken siz ne yaptınız?

Bu halk 1. sınıf demokrasiye layıktır. Ama siz 3. sınıf demokrasi istiyorsunuz.

Uludere`de 34 vatandaşımız katledildi. Bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan`dır. Bu emri verene ne denir? Diktatördür. Reyhanlı`da 51 kişi hayatını kaybetti bunun sorumlusu kim? Bu işin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Eğer bu ülkede ben başbakan değilim diyorsa ona diyecek bir şey yok.

Bir ülkenin başbakanı terör kampı açmaz. para nerden geliyor? Katar ve Arabistan`dan. Sen önce terör ihraç ettin sonra da ithal ettin.

Taksim`deki manzarayı hatırlayın. Bu insanlar bayramlarını kutlayacaklar. Sen de biber gazı var, bomba var bu emrileri kim veriyor? Sen. Esad`la senin aranda ne fark var?

Reyhanlı`da 51 kişi hayatını kaybederken siz düğünde değil miydiniz? Cümbüş yapmadınız mı?

Bu ülkede basın özgürlüğü var mı? Yok Suriye`de de yok. Bu ülkede yargı bağımsızlığı var mı? Yok.

Hukukun üstünlüğüne burada başbakan inanmıyor. Orda da Esad.

Hiçbir batılı bize demokrasi dersi veremez. Biz demokrasiyi alnımızın teriyle kazandık. Bu ülkeye demokrasi getirmek için bedel ödemeye hazırım.

Bir gazete manşete çekmiş. Gece 11`de haberi değiştirmişler. Kim verdi bu emri? Ne zaman Brüksel`e gitsem, şu oldu bu oldu.

AKP`nin tüm işlerini Mısır`daki sağır sultana bile anlatacağım. Bu yolda dönmeyiz. Bu ülkede dikatörlere izin vermeyeceğiz. Yargıyı yok edeceksin.

Batı bize 3. sınıf demokrasiyi vermek istiyor. Bize kimse özgürlüğü anlatamasın. Bunları çok iyi biliyoruz. 3 yıl önce Türkiye`ye kimse bir şey demiyordu. Ama şu anda Dünya Türkiye`de nasıl bir rejim olduğunu biliyor. Bunu biz anlattık.

Kim ne derse desin Türkiye`nin AB üyeliği sürecinde AB`nin çok ağır olduğunu söyledik. Kıbrıs için yanlış yaptıklarını söyledik. Türkiye`nin çıkarı neredeyse CHP onun savunucusudur.

Bize benim yaptığım açıklama yüzünden rahatsız olanlarla görüşmem.

Reyhanlı konusunda yapılan açıklamaların hepsi yalan.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir