• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Antropoloji öğrencileri YYÜ'de bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- YYÜ Sağlık Kültür ve Daire Başkanlığı Antropoloji Topluluğu tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen kongre, Cengiz Andiç Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Kongrenin açılışına YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ruhi Köse, Antropoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cesur Pehlevan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bu tür aktivitelere çok önem verdiklerini belirterek, “Öğrencilerimizin bu tür aktiviteleri yapmasını destekliyoruz.  Bu aktiviteleri daha planlı ve daha katılımlı yapmayı planlıyoruz. Antropoloji,  duruşuyla bakışıyla insanlık tarihini, geçmişini irdeleyerek geleceğe doğru daha emin, daha kararlı adımlarla ilerlememizi sağlayan bir bilim dalıdır. İnşallah bu kongremizi iyi geçer” dedi.

 

Türkiye'deki 6 üniversiteden 100'ün üzerinde öğrencinin katıldığı kongrenin amacı; antropoloji eğitimi alan öğrenciler ile bu alanla ilgilenen bireyleri bir araya getirerek paylaşımın sağlanması olduğu belirtildi.

 

İki gün sürecek kongrede öğrenciler, antropolojiyle ilgili konuları ele alarak öğretim elemanları ve uzmanlardan bilgi alacak. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir