• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayseri’deki siyasi partilerden hertzog’un Türkiye’ye gelişine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci terör rejiminin yöneticisi Yitzak Hertzog'un bugün Türkiye’ye gelecek olması tepkileri de artırmaya devam ediyor.

“İsrail diye bir devlet yok ki biz onu tanıyalım”

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan, HÜDA PAR’ın İslam’a düşmanlık yapan hiçbir kişi ve kurum ile bir arada olamayacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Öncelikle hepimizin de bildiği gibi HÜDA PAR Türkiye genelindeki partilerin hepsinin hiçbirinin tüzüğünde olmayan bir maddeyi, aynı zamanda HÜDA PAR’ın birinci maddesidir, bu da referansını İslam’dan alan bir partidir maddesidir. Biz dünya genelinde İslam’a düşmanlık yapan kim olursa olsun, onun karşısındayız, biz onlarla da mücadelemizi sürdürürüz, sürdüreceğiz de inşallah. Hertzog’un Türkiye’ye gelmesiyle ilgili de kesinlikle gelmesini istemiyoruz, zaten İsrail diye bir devlet yok ki biz onu tanıyalım.”

“Katil birinin Türkiye’de tekrar ağırlanması vicdanları yaralıyor.”

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun ise, “İsrail Cumhurbaşkanlarının Türkiye’ye gelişinin ilk olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bundan önce de, Ak Parti iktidara geldikten sonra Şimon Peres’i meclisimizde ağırladık. Bununla alakalı da yaşanan alkışlamalarla ilgili de bizler ciddi tepkiler göstermiştik, mitingler düzenlemiştik. Bu gerçekten de üzücü bir durum, çünkü Filistin’deki kardeşlerimize yapılan zulmün müsebbiplerin bugün meclisimizde ağırlanmasını asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bununla birlikte Mavi Marmara olayı, bu olayı biraz daha ağırlaştırıyor, çünkü Mavi Marmara’da biz dokuz tane şehid verdik. Bu sürecin başlangıcında Cumhur Başkanımız one minute şeklinde bir tepki gösterdi, tekrardan nasıl oldu da bu uzlaşı noktasına gelindi, İsrail gibi bir katil devlet başkanının kalkıp da Türkiye’de ağırlanması biz Müslümanların özellikle kalbini yaralamış durumda. Biz bunu hiçbir dönemde kabul edemiyoruz, çünkü orada verilen sözlerde yerine getirilmedi, İsrail ile bir protokol yapılmıştı hepimizin gözü önünde, orada belli bir tazminat ödenmesi, hatta onda tazminat diye geçmediler ekstiratiya yani lütuf diye ödenen bir miktar para oldu, sonrasında İsrail’in, Filistin üzerindeki ablukasını kaldırması için sözler verildi, bunların birçoğu yerine getirilmedi, yani tazminat dahi ödenmedi, sonra Türkiye’deki davaların birçoğu düşürüldü, bu yaşanılan süreçler hala gözümüzün önündeyken, hala sıcakken, o protokol gözümüzün önündeyken, bugün hala Filistin’deki kardeşlerimize yapılan zulüm devam ederken, hertzog’un Türkiye’ye getirilmesi bizleri vicdanen rahatsız ediyor. Kesinlikle gelmemelerini çok net bir şekilde ifade diyoruz, çünkü yaşanılan bir zulüm var, zulme dur demek yerine, katil birinin Türkiye’de tekrar ağırlanması vicdanları yaralıyor.” (İLKHA)

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir