• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Bağımsızların Birlikteliği Grubu'ndan seçim projeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası’nda (DTSO) 1 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak önemli bir seçime katılacaklarını ifade eden Bağımsızların Birlikteliği Grubu, seçim projeleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

 

Bağımsızların Birlikteliği Grubu adına basın açıklamasını okuyan Başkan Adayı Av. Mehmet Siraç Ensarioğlu, “Bizler de bu seçimlerde hissettiğimiz sorumluluk gereği bir grup arkadaşlarımızla bu göreve talip olduk” dedi.

 

“Oy pusulamızın rengi barış ve şeffaflığın simgesi olan beyaz renktir” diyen Ensarioğlu, “İş dünyasının, ticaret insanının, çiftçinin, esnafın, sanayicinin yaşamış olduğu sorunları birebir görüşerek, yerinde incelemeler yaparak tespit etmiş bulunmaktayız. Tüm adaylarımız kendi sektörlerinin etkin ve yetkin üyeleri olmaları sebebiyle bu sorunlarla ilgili önemli çalışmalar ve projeler geliştirmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır’da bölgeye ve sınır ülkelere hitap edecek bir Ticaret Üniversitesi ve bir Ticaret Meslek Lisesi açılmasını hedeflediklerini belirten Ensarioğlu, “Yine bölgeye istihdam sağlayacak ve üretimi destekleyecek ve bununla birlikte sanayi altyapısı oluşturacak bir tekstil kent oluşturulması için gerekli çalışmaları yapacağız” cümlelerine yer verdi.

 

Konuşmasının devamında AR-GE çalışmaları kapsamında sera ve fidancılığın teşvik edilmesi, mobilyacılar sitesinin kurulması, kültür ve inanç turizminin geliştirilmesi ve Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel dokusunun canlandırılması çalışmalarının öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Ensarioğlu, “Demiryolu taşımacılığının aktifleştirilmesi ve doğalgaz altyapısının aktifleştirilmesi hedeflerimiz arasındadır” dedi.

 

Ensarioğlu, “Mevcut OSB’ye ek olarak 15 bin dönüm ek arazinin tahsis edilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Göreve geldiğimiz takdirde tüm bu projeleri alt başlıklara ayırarak geniş katılımlı üye toplantılarıyla daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Barış sürecine değinen Ensarioğlu, “Bu sürecin de projelerimizin gerçekleşmesi için sağlıklı bir ortam oluşturacağını umuyoruz” diyerek barış sürecini sonuna kadar destekleyeceklerini ifade etti. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir